Comoara pe care un cuplu a găsit-o sub podeaua din bucătărie a unui conac vechi de 400 de ani

Comoara pe care un cuplu a găsit-o sub podeaua din bucătărie a unui conac vechi de 400 de ani
Sursa foto: Freepik.com

Doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară în timp ce își renovau bucătăria din casa lor veche. Cuplul a găsit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, ascunsă sub podeaua din bucătărie, scrie The Guardian.

Comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, descoperită de un cuplu din Anglia

Este vorba despre Betty și Robert Fooks, care au decis că trebuie să își renoveze bucătăria. Pentru asta, cei doi s-au văzut nevoiți să scoată pardoseala de beton, pentru a încerca să mărească înălțimea camerei. La scurt timp după începerea renovării, Robert a descoperit un vas de ceramică cu monede vechi de 400 de ani.

După ce au descoperit monedele, cei doi au contactat poliția locală, care i-a direcționat către British Museum, pentru identificare. Pe cele 1.000 de monede, Betty și Robert Fooks se așteaptă să primească 35.000 de lire sterline.

„Este un conac vechi de 400 de ani, așa că este mult de lucru la el. Am înlocuit podele și pereți din piatră și am decis să coborâm nivelul parterului pentru a ne oferi mai multă înălțime până la tavan. Într-o seară, eu eram cu copiii și soțul meu săpa cu un târnăcop în bucătărie când m-a sunat să spună că a găsit ceva. A pus toate monedele într-o găleată. Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo. Presupun că persoana a intenționat să le recupereze, dar nu a mai avut ocazia”, a povestit Betty.

Tezaurul conține monede de aur și argint vechi de 400 de ani

Descoperirea a fost făcută în 2019 și conține monede de aur și argint vechi de aproximativ 400 de ani.

„Casa este situată într-un mic sat din vestul Dorsetului și este o clădire lungă din secolul al XVII-lea. Proprietatea a fost achiziționată de actualii proprietari în 2019, care au început un amplu proiect de renovare. Când au înlocuit pardoseala, au găsit monedele. Acestea au fost la British Museum pentru identificare și curățare”, a declarat Julian Smith, un specialist de la casa de licitații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`