Congresul american evită o criză guvernamentală, reducând cheltuielile cu 38 de miliarde de dolari

Congresul american evită o criză guvernamentală, reducând cheltuielile cu 38 de miliarde de dolari
Congresul american a reuşit să reducă vineri cheltuielile guvernului cu aproximativ 38 de miliarde de dolari, cu mai puţin de două ore înainte ca autoritatea financiară guvernamentală să expire şi să ducă la...

Congresul american a reuşit să reducă vineri cheltuielile guvernului cu aproximativ 38 de miliarde de dolari, cu mai puţin de două ore înainte ca autoritatea financiară guvernamentală să expire şi să ducă la o închidere parţială a instituţiilor şi serviciilor guvernului, informează  Bloomberg.

„A fost un proces istovitor. Nu am facut-o la această oră târzie pentru a dramatiza; am făcut-o pentri că a fost foarte greu să ajungem la acest punct”, a declarat liderul majorităţii Senatului, Harry Reid.

„Mâine sunt fericit să anunţ că Washington Monument, ca de altfel întregul guvern federal va fi deschis pentru afaceri”, a declarat președintele Barack Obama, în cadrul unui discurs ținut la Casa Albă.

Închiderea guvernului ar fi însemnat suspendarea din funcție a angajaților guvernamentali, oprirea unor instituții importante și monumente naționale și parcuri, ceea ce ar fi însemnat o lovitură puternică pentru economia americană.

Obama, despre reducerile bugetare

Tags:
Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări