Fostul comandant al regimentului „Azov” de la Mariupol a explicat cum se va încheia războiul

Fostul comandant al regimentului Azov de la Mariupol a explicat cum se va încheia războiul
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

Războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia numai după victoria Forțelor Armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

Maxim Jorin, fostul comandant al regimentului Azov, care acum apără orașul Mariupol, a declarat acest lucru într-un interviu pentru Channel24.

Ucrainenii vor câștiga războiul cu Rusia

Militarul a subliniat că nu mai crede în diplomație cu interdicția de a trage: „Războiul se va încheia pe câmpul de luptă. Nu cred, și despre asta vorbesc de multă vreme, într-un joc de diplomație cu interdicție de a trage”.

El a amintit că războiul durează de opt ani. Din prima zi a fost evident că va dobândi noi etape, scări, și va fi decis doar pe câmpul de luptă.

„Cu siguranță, lumea de astăzi nu poate exista fără diplomație, relații diplomatice. Dar toate bătăliile de pe câmpul de luptă vor fi decisive. Armata ucraineană este cea care va decide victoria în acest război”, a conchis ex-comandantul regimentului „Azov”.

Armata ucraineană pregătește un plan special

Pe lângă modalitatea diplomatică de deblocare a Mariupolului, apărătorii ucraineni lucrează la pregătirea unui plan militar. Această activitate este realizată de conducerea de vârf a Forțelor Armate ale Ucrainei, a precizat fostul comandant al regimentului Azov, Maxim Jorin, în cadrul unui interviu pentru Channel24.

Potrivit acestuia, în prima lună și jumătate a fost absolut realist să se realizeze o deblocare militară a Mariupolului – acest proces a fost posibil cu forțe relativ mici.

Jorin spune că sute de voluntari și-au exprimat disponibilitatea de a merge la deblocare, în ciuda complexității unei astfel de operațiuni. În prezent, precizează el, nu se mai poate efectua o deblocare într-o singură etapă.

Urmăriți B1TV.ro și pe