Contre între Fox News şi CNN: Jurnaliştii, “scuturi umane” în Libia

Contre între Fox News şi CNN: Jurnaliştii, “scuturi umane” în Libia
CNN a criticat în mod vehement un articol al Fox News care susținea că jurnaliștii occidentali au fost folosiți de armata libiană drept “scuturi umane” pentru prevenirea unui atac asupra buncărului lui Muammar...

CNN a criticat în mod vehement un articol al Fox News care susținea că jurnaliștii occidentali au fost folosiți de armata libiană drept “scuturi umane” pentru prevenirea unui atac asupra buncărului lui Muammar Gaddafi.

Fox News a publicat, luni, un articol în exclusivitate în care susținea că prezența unor echipe de jurnaliști de la CNN și Reuters în zona buncărului ocupat de Gaddafi a provocat anularea unui atac asupra acestui obiectiv al avioanelor de luptă britanice.

“Oficialii ministerului libian de Informații au dus jurnaliștii în acea zonă pentru a le arăta pagubele produse în atacul anterior, efectiv folosindu-i drept scuturi umane”, se arată în articolul Fox News.

Jurnalistul postului CNN, Nic Robertson, care a făcut parte din grupul de jurnaliști prezenți la buncărul lui Gaddafi, spune că articolul celor de la Fox News este “revoltător și ipocrit”.

“Dacă vroiau să ne folosească drept scuturi umane, ne-ar fi ținut acolo mult mai mult”, a declarat Robertson.

Jurnalistul a precizat că întreaga vizită programată la buncărul lui Muammar Gaddafi s-a petrecut în condiții normale și că forțele armate libiene nu au dictat nimănui unde să meargă și ce să facă.

Scandal între CNN şi Fox News

Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”