CAZ INCREDIBIL într-o fermă: O zebră şi un măgar au dat naştere unei corcituri (FOTO)

CAZ INCREDIBIL într-o fermă: O zebră şi un măgar au dat naştere unei corcituri (FOTO)

Un caz rar, în care o zebră şi un măgar s-au împerecheat şi au dat naştere unei corcituri, denumită și „zonkey”, a avut loc într-o fermă din South Barrow, Somerset, Marea Britanie.

Astfel, progenitura a devenit atracţia fermei și își merită numele „Zippy”, potrivit îngrijitorilor citațide adevarul.ro.

De asemenea, o femeie care se ocupă de animale a declarat că naşterea corciturii a venit ca o surpriză absolută, pentru că nu şi-a dat seama că zebra este gestantă.

„Luna trecută, am deschis feresterele dormitorului, cu priveliştea către fermă, şi atunci am zărit animalul, care stătea în picioare şi se uita către mine. Am fost complet şocată. Am alergat imediat afară, în pijamale chiar, şi m-am dus să-l văd. E un adevărat «personaj». E pe jumătate sălbatic, aşa că a fost destul de nărăvaş. Îşi merită numele, iar mama lui are grijă de el, nu-l scapă din vedere. A fost un proces natural. Nu am intenţionat să-i facem să se împerecheze pentru acest rezultat. L-am adus pe Rag (n.r. măgarul-tată) în urmă cu mulţi ani la fermă. Abia acum s-a întâmplat. Sunt foarte fericită. Zippy este pur şi simplu un mic miracol”, a susținut reprezentantul fermei.

Mama zebră este un exemplar de şase ani, care a fost cumpărat pentru suma de 10.000 de lire sterline din Germania şi împarte ferma cu alţi nouă măgari, printre care şi Rag, măgarul tată.

Acesta este al doilea caz de „zonkey” din Marea Britanie. Animalul rezultat în urma împerecherii neobişnuite, trăieşte într-o altă fermă din Shropshire.