Coreea de Sud: O companie și-a forțat angajații să slăbească

Coreea de Sud: O companie și-a forțat angajații să slăbească
O companie din Coreea de Sud care și-a penalizat muncitorii pentru că nu au reușit să slăbească a fost acuzată pentru că își discriminează angajații, informează site-ul France24. Comisia Națională pentru...

O companie din Coreea de Sud care și-a penalizat muncitorii pentru că nu au reușit să slăbească a fost acuzată pentru că își discriminează angajații, informează site-ul France24.

Comisia Națională pentru Drepturile Omului a acceptat apelul unui bărbat în vârstă de 31 de ani, după ce acesta a făcut o reclamație împotriva firmei la care lucra. Bărbatul ar fi reclamat firma din cauză că ar fi fost forțat să slăbească.

Potrivit sursei precizate, angajatul a fost desemnat unul din cei cinci lucrători obezi din cadrul firmei și a trebuit să se supună unui program de slăbit, monitorizat de șefii de departament ai instituției.

Compania a susținut că programului de slăbit era voluntar, dar din e-mail-urile vicepreședintelui reieșea faptul că salariații care nu reușeau să slăbească erau pedepsiți.

Mai mult, potrivit Comisiei Naționale, compania cerea salariaților să se supună unor controale psihice regulate și să justifice de ce nu efectau trei sesiuni de jogging pe zi.