Coreea de Sud: Zeci de şcoli închise de teama ploilor radioactive

Coreea de Sud: Zeci de şcoli închise de teama ploilor radioactive
Zeci de unităţi şcolare din Coreea de Sud şi-au suspendat acitvitatea, joi, timp în care autorităţile încearcă să liniştească populaţia privind temerile de ploi care aduc materiale radioactive de la centrala...

Zeci de unităţi şcolare din Coreea de Sud şi-au suspendat acitvitatea, joi, timp în care autorităţile încearcă să liniştească populaţia privind temerile de ploi care aduc materiale radioactive de la centrala nucleară Fukushima, din Japonia, scrie AFP.

Mai mult de 130 de şcoli şi grădiniţe din provincia Gyeonggi, din jurul capitalei Seul, au fost închise în urma ploilor radioactive, care au căzut în regiune, la decizia Biroului provincial pentru Educaţie.

Potrivit oficialilor, această operaţiune este “o măsură preventivă pentru siguranţa elevilor”.

Miercuri, biroul a cerut anularea sau reducerea cursurilor din cauza “ anxietăţii crescânde a elevilor şi părinţilor privind expunerea la radiaţii”.

Şcolile din regiunile vecine, unde elevii sunt nevoiţi să meargă o distanţă mare pentru a ajunge la cursuri, au fost încurajate să-şi suspende activitatea. Profesorii din şcolile care au rămas deschise au fost sfătuiţi să nu defăşoare activităţi în aer liber.

Părinţii şi-au exprimat îngrijorările într-un număr foarte mare, pe site-ul Biroului de Educaţie din Seul, care a refuzat să suspende cursurile din capitală, şi cer de asemenea explicaţii în legătură cu fenomenul de radioactivitate.

Îngrijorarea a crescut în Coreea de Sud, una dintre cele mai apropiate de Japonia, după ce agenţia de meteorologie a anunţat luni că vântul ar putea aduce cu el materiale radioactive, provenite de la centrala avariată de la Fukushima.

“Nivelul materialelor radioactive conţinute de ploaie este prea scăzut pentru a pune în pericol sănătatea populaţiei”, a precizat, joi, biroul premierului, cerându-le oficialilor din educaţie “să nu îngrijoreze părinţii”.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)