CORONAVIRUS | Ungaria va închide frontierele pentru cetăţenii străini de la 1 septembrie

CORONAVIRUS | Ungaria va închide frontierele pentru cetăţenii străini de la 1 septembrie
Foto: Hepta

UPDATE: În acest context, MAE a cerut lămuriri Ungariei, despre modul în care cetățenii României vor fi afectați de această decizie.

„Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri.

În egală măsură, a fost transmisă și solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective”, precizeazăMinisterul Afacerilor Externe printr-un comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Autoritățile de la Budapesta au mai precizatcă ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Ungaria va închide frontierele pentru cetăţenii străini pentru a limita răspândirea COVID-19

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban,Gergely Gulyas, a anunțat, vineri, că începând de marți, 1 septembrie, străinii vor putea intra pe teritoriul Ungariei doar în cazuri justificate, transmite Reuters.

Excepție vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

Totodată, cetățenii maghiari care se întorc în țara lor vor sta în carantină până ce vor avea două teste de Covid-19 negative.

Aceste reguli anunțate de autoritățile de la Budapesta vor intra în vigoare la 1 septembrie și vor ține cel puțin o lună.

Ucraina își închide granițele pentru cetățenii străini

Și Ucraina își închide granițele pentru cetățenii străini. Restricția intră în vigoare de vineri, 28 august, și este valabilă cel puțin o lună.

Potrivit comunicatului,următoarele categorii de cetățenistrăini constituie excepții:

 • soții, soțiile și copiii cetățenilor ucraineni;

 • cei care au un permis oficial de muncă valabil înUcraina

 • specialiști care ajung înUcrainala invitația reprezentanților întreprinderilor ucrainene;

 • persoane aflate în tranzit care au documente care confirmă plecarea în străinătate în termen de două zile

 • persoana care ajunge în țară în scopuri de instruire și din domeniul forțelor armate

 • ceicare au permis de ședere permanent sau temporar înUcraina

 • membrii delegațiilor oficiale ale statelor străine, angajați ai organizațiilor internaționale, precum și persoane care îi însoțesc și intră înUcraina, la invitația președintelui Ucrainei, Parlamentul Ucrainei, Cabinetul de Miniștri, Oficiul din Președinte, Ministerul Afacerilor Externe

 • persoane care sunt șoferi și / sau membri ai echipajului vehiculelor de marfă, autobuze angajate în transporturi regulate, membri ai echipajului aeronavei, nave și nave fluviale, membri ai echipajelor de tren și locomotive

 • reprezentanți din domniul culturii,invitați de instituții culturale

 • sportivi care urmează să patrticipe lacompetiții sportive oficiale și însoțitorii acestora

 • persoanele care efectuează transportul celulelor stem hematopoietice pentru transplant saucare sosesc pentru tratament medical

 • refugiați sau persoane care au nevoie de protecție suplimentară

 • diplomați, angajați ai posturilor consulare, oficiali ai misiunilor internaționale, organizații acreditate înUcrainași membri ai familiilor lor sau persoane care ajung la invitația Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei

 • instructori ai forțelor armate ale statelor membre NATO și ale statelor membre ale programului „Parteneriatul pentru pace” NATO, care participă la evenimente de instruire pentru unitățile forțelor armate ale Ucrainei sau ajung la invitația Ministerului Apărării

Toate aceste categorii de cetățeni străini al căror acces este permis pe teritoriul Ucrainei trebuie să aibă o poliță de asigurare valabilă pentru a acoperi eventualele costuri în cazul infectării cu COVID-19 (emise de o companie de asigurări cu un reprezentant înUcraina).

Ultima oră
11:17 - Marcel Ciolacu: Știam cu toții că anticipatele nu se pot ține acum, dar credem în continuare că după eșecul guvernării de dreapta varianta cea mai bună e întoarcerea la români (VIDEO)
11:13 - Squid Game nu mai e pe piedestal. Serialul care aduce și mai mulți abonați pe Netflix
11:00 - A început a doua rundă de consultări pentru desemnarea unui premier. Discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, deschise de delegația PNL (VIDEO)
10:58 - Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România (FOTO)
10:33 - Catherine Zeta-Jones se mută în Castelul Peleș (VIDEO)
10:29 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate. Mai mult, nu”. CNSU pregătește noi măsuri (VIDEO)
10:26 - PNL, vot în unanimitate pentru varianta Nicolae Ciucă premier, varianta promovată de Klaus Iohannis, într-un guvern minoritar cu UDMR. Votul lasă o portiță deschisă pentru o colaborare cu PSD (surse)
10:22 - Sorin Cîmpeanu: Cele 70 de milioane de teste non-invazive vor fi achiziționate în timpul vacanței / Doar pe jumătate din teritoriul României se poate asigura viteza minimă de internet pentru predarea online (VIDEO)
10:20 - Mihaela Bilic a avut în trecut o relație de 13 ani cu actualul soț al Andreei Berecleanu. Care a fost motivul despărțirii
10:13 - Războiul între fostele soții ale lui Laurențiu Reghecampf: „Anamaria minte că l-ar fi cunoscut înainte ca eu să mă căsătoresc cu el”