Crimea este în continuare expusă atacurilor ucrainene, recunoaște Kremlinul / Forțele ruse susțin că au doborât o dronă în portul Sevastopol, cel mai mare oraș al peninsulei anexate ilegal

Crimea este în continuare expusă atacurilor ucrainene, recunoaște Kremlinul / Forțele ruse susțin că au doborât o dronă în portul Sevastopol, cel mai mare oraș al peninsulei anexate ilegal
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Kremlinul a recunoscut, joi, că Peninsula Crimeea este în continuare expusă atacurilor ucrainene, transmite The Moscow Times.

Kremlin: Crimeea, expusă atacurilor ucrainene

În portul Sevastopol, casă a Flotei Ruse de la Marea Neagră și totodată cel mai mare oraș al peninsulei anexate ilegal de Moscova în 2014, au fost raportate explozii puternice. Guvernatorul pro-rus Mikhail Razvohayev susține că sunetul a fost provocat de doborârea unei drone.

În acest context, reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că există în continuare riscul unor atacuri ucrainene asupra țintelor din peninsulă.

„Există riscuri, fără îndoială, deoarece partea ucraineană își continuă politica de a organiza atacuri teroriste”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, într-o declarație de presă.

Bazele militare ruse din Crimeea, precum și podul care lega Rusia continetală de peninsulă au fost ținta unor atacuri ucrainene, ceea ce l-a determinat luna trecută pe guvernatorul instalat de Kremlin să ordone construirea unor fortificații defensive.

Demersurile pentru întărirea fortificațiilor defensive din Crimeea sunt „eficiente”, a mai spus joi Dmitri Peskov, fără să precizeze totuși dacă acestea sunt îndeajuns pentru a oferi protecție în fața unor atacuri viitoare.

Kievul a promis să recupereze Crimeea, în condițiile în care a eliberat zone aflate sub ocupație rusă din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului neagă că Rusia ar fi lansat invazia pentru a cuceri noi teritorii ucrainene.

„Unul dintre principalele obiective ale operațiunii militare speciale, așa cum a anunțat președintele (Vladimir Putin) pe 24 februarie, a fost protejarea oamenilor care trăiesc în sud-estul Ucrainei, în Donbas. Aceste teritorii au fost anexate ca rezultat al referendumurilor în acord cu acea protecție”, a susținut Dmitri Peskov.

Urmăriți B1TV.ro și pe