Criză de generatoare electrice în magazinele din România. Ucrainenii și moldovenii au epuizat stocurile

Criză de generatoare electrice în magazinele din România. Ucrainenii și moldovenii au epuizat stocurile
Captură Video YouTube

Criza din Ucraina s-a mutat în România. Rămași fără curent, apă și căldură, ucrainenii și moldovenii vin să-și cumpere generatoare electrice din Suceava, Iași, Piatra Neamț, Bacău. Magazinele de la graniță au epuizat rapid stocurile și spun că furnizorii nu mai fac față cererii.
Prețul unui generator de uz casnic poate ajunge până la 5000 de lei, însă oamenii sunt dispuși să plătească oricât pentru câteva ore de lumină și căldură.

Criză energetică majoră în Republica Moldova

Din cauza bombardamentelor din Ucraina, mai multe orașe din Republica Moldova, cel mai important importator, au rămas fără curent electric.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic, după ce negocierile cu compania Gazprom au eșuat. În urma stării de urgență, atât UE, cât și vecinii Republicii Moldova s-au oferit să ajute țara. Țara a primit 60 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru soluționarea problemelor prin care trece țara.

Pentru a doua zi consecutiv, negocierile privind gazul rusesc dintre Republica Moldova și Rusia nu au dus la niciun rezultat, arată Agenția Națională de Presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe