Criză energetică în Irlanda: Biroul de Turism a fost nevoit să renunțe la un eveniment major al țării

Criză energetică în Irlanda: Biroul de Turism a fost nevoit să renunțe la un eveniment major al țării
Sursa foto: Pixabay

Biroul de Turism din Irlanda a anunțat joi că, din cauza crizei energetice şi a invaziei ruse în Ucraina, campania de promovare pentru Ziua Sfântului Patrick (Global Greening) va fi suspendată anul acesta. În cadrul acesteia sute de clădiri emblematice sau peisaje celebre din până la 55 de ţări sunt iluminate în verde în fiecare 17 martie, transmite EFE.

Campania de promovare pentru Ziua Sfântului Patrick, anulată din cauza crizei energetice

Această iniţiativă a fost lansată pentru prima dată în 2009 și se transformase într-un eveniment major promovat de autorităţile de la Dublin pentru a marca la nivel global Ziua Sfântului Patrick, patronul Irlandei, iar în fiecare an tot mai multe oraşe se alăturau „cauzei” Sfântului Patrick.

Cu toate acestea, Turism Ireland a decis să o suspende din cauza creşterii costurilor de energie şi în semn de solidaritate cu Ucraina, aşa că unele ţări vor opta pentru albastrul şi galbenul drapelului ucrainean, a explicat joi un purtător de cuvânt.

Locurile care fac parte din campania „Global Greening”

Pe lunga listă a locurilor care s-au alăturat campaniei „Global Greening” („Înverzire Globală”) se regăsesc Cascada Niagara, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel, Piramidele din Giza, Empire State Building din New York şi Opera din Sydney.

„Deşi nu vom promova campania „Global Greening” anul acesta, filialele birourilor de turism din întreaga lume au lansat un program amplu de activitate comercială şi media în această săptămână pentru a promova insula Irlanda ca o destinaţie excelentă”, a spus sursa citată.

Ziua Sfântului Patrick a costat anual Dublin 50.000 de euro

Autorităţile irlandeze din domeniul turismului estimează că, în ultimii ani, iluminarea a peste 450 de monumente, clădiri emblematice sau peisaje celebre din până în 55 de ţări în fiecare zi de Sfântul Patrick a costat guvernul din Dublin aproximativ 50.000 de euro.

În cadrul acestei campanii de promovare, premierul irlandez este primit în fiecare 17 martie la Washington de către preşedintele SUA, în timp ce restul executivului de la Dublin se implică în misiuni diplomatice în întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)