Criza Sony: Hackerii au atacat încă 25 de milioane de date personale

Criza Sony: Hackerii au atacat încă 25 de milioane de date personale
Veştile proaste se ţin scai de de grupul japonez Sony. Reprezentanţii companiei au anunţat că datele personale a încă 25 de milioane de utilizatori şi reţeaua de jocuri de PC Sony Online Entertainment au fost...

Veştile proaste se ţin scai de de grupul japonez Sony. Reprezentanţii companiei au anunţat că datele personale a încă 25 de milioane de utilizatori şi reţeaua de jocuri de PC Sony Online Entertainment au fost atacate de hackeri, relatează BBC.

Cu doar două zile în urmă Sony anunţa că informaţiile personale, inclusiv detaliile bancare s-ar putea să fi fost furate, în urma unui atac informatic.

Pe blogul oficial PlayStation reprezentanţii companiei postaseră o listă cu datele care ar fi fost furate: nume, adresă, ţară, adresă de e-mail, data naşterii, datele de logare PlayStation şi ID-urile online.

Mai mult, atacatorii au pus mâna pe o bază de date veche de acum patru ani cu 23.000 de nume şi au obţinut date despre chelutielile făcute de 11.000 de clienţi din Austria, Germania, Olanda şi Spania.

Cu toate că un purtător de cuvânt a declarat că nu sunt dovezi clare că datele ar fi fost folosite în scopuri ilicite, Sony se confruntă cu una dintre cele mai mari probleme din istoria companiei.

Pe 2 mai Sony a anunţat că îşi cere scuze pentru atacul informatic şi şi-a asigurat clienţii că îi va compensa, iar „în curând” reţeaua PlayStation va reveni la normalitate. Timp de o lună clienţii se vor putea înscrie gratuit la PlayStation Plus, iar cei care sunt deja înscrişi vor beneficia de încă o lună gratis.

Însă în astfel de condiţii, când datele personale sunt din ce în ce mai uşor de atacat, clienţii Sony devin reticienţi şi încep să-şi piardă încrederea în serviciile companiei.

La o zi după ce Sony anunţase pentru prima oară că a fost atacat de hackeri, fanii PlayStation au decis să boicoteze produsele companiei japoneze.

„Ai crede că datele tale personale sunt sigure când vine vorba de o companie, aşa cum este Sony (…) Uitându-mă acum la jocuri, stau şi mă gândesc. Chiar vreau să-mi dau banii pe Sony?”, declara un utilizator în vârstă de 42 de ani.

Pe lângă promoţiile oferite, grupul japonez susţinea că va oferi o mai bună protecţie a datelor utilizatorilor printr-un software de supraveghere automată ce va face o criptare superioară a datelor.

Dar cât de repede va remedia Sony problema şi oare câţi utilizatori îşi va pierde compania în urma acestei crize?

Ultima oră
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul este un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări