Cum este văzut sfârșitul liderului de la Kremlin de un fost șef al Serviciului Secret MI6: „Putin va avea parte de un final neplăcut”

Cum este văzut sfârșitul liderului de la Kremlin de un fost șef al Serviciului Secret MI6: „Putin va avea parte de un final neplăcut”
Foto: Hepta - Sputnik / Mikhail Klimentyev

Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision la Londra, de joi, 11 august 2022.

Potrivit lui, domnia liderului de la Kremlin asupra Rusiei se va încheia, conform scenariilor care se vehiculează în spatele ușilor închise, fie din cauza sănătății sale, fie prin intervenția unui alt grup de interese, care îl va înlătura de la putere.

Putin a acumulat o avere uriașă, dar nu va părăsi postul prezidențial

Dearlove a subliniat faptul că Putin nu va părăsi postul prezidențial și, se va bucura de o „pensionare luxoasă”, în ciuda bogăției masive, pe care unii cred că a acumulat-o.

Bill Browder, CEO al firmei Hermitage Capital Management, a declarat în Comitetul juridic al Senatului din Statele Unite în 2017, că el crede că averea lui Vladimir Putin s-ar situa la valoarea de 200 de miliarde de dolari, informează Newsweek.

„La fel ca mulți dictatori mari, mă întreb dacă Putin se va bucura vreodată de beneficiile sau roadele câștigurilor sale dubios obținute. A făcut o greșeală îngrozitoare în privința Ucrainei.

Care va fi sfârșitul este greu de prezis, dar Putin va avea parte de un final neplăcut”, a spus fostul director al Serviciului de Informații Externe MI6.

Kremlinul neagă zvonurile despre sănătatea lui Putin, dar se vehiculează despre un posibil succesor

Kremlinul a negat în mod repetat astfel de informații apărute în spațiul public, însă zvonurile legate de sănătatea precară a lui Putin au crescut de la începutul invaziei din Ucraina.

Au existat informații pe rețelele de socializare dar și de la experți, că se vehiculează un posibil succesor al lui Vladimir Putin. Serviciile Secrete din Ucraina au susținut că elitele ruse plănuiesc să-l înlăture de la putere și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortninov.

Sir Richard Dearlove a spus că, dacă sănătatea lui Putin se agravează, el crede că succesorul de la Kremlin va fi în mod cert Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

În pofida tuturor, Putin nu pare pregătit la 69 de ani să încheie activitatea de președinte. În 2021 el a a semnat o lege, potrivit căreia poate rămâne la putere încă două mandate, până în anul 2036.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)