Putin l-a destituit din funcție pe comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, după exploziile de la baza militară din Crimeea

Putin l-a destituit din funcție pe comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, după exploziile de la baza militară din Crimeea

Comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, a fost destituit joi de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma exploziilor devastatoare de marţi de la baza aeriană din Novofiodorovka.

Demisie importantă în armata rusă

Cel puţin opt avioane de luptă au fost distruse în urma deflagraţiilor, pe care Ministerul rus al Apărării le-a numit accidentale, în timp ce surse occidentale consideră că în spatele acestora ar putea fi forţe speciale ucrainene.

Viceamiralul Viktor Sokolov (59 de ani) i-ar fi luat locul lui Igor Osipov.

În 2013, Sokolov a fost numit comandant adjunct al Flotei Nordului, din 2020 aflându-se la conducerea Academiei Navale ‘Amiralul Kuzneţov’.

Cauza exploziilor de marţi rămâne neclară, adaugă Ministerul britanic al Apărării, dar coloanele de fum în formă de ciupercă văzute în videoclipurile martorilor proveneau cel mai probabil din patru zone în care muniţia era stocată neprotejată.

Potrivit britanicilor, aerodromul în sine ar trebui să fie încă utilizabil în pofida pagubelor considerabile.

Baza rusească Saki din Crimeea a fost aruncată în aer marți

Ucraina nu și-a asumat responsabilitatea iar Moscova nu vrea să acuze Kievul pentru a nu confirma ideea că sunt în stare să lovească atât de departe iar astfel să alimenteye panica.

Unele voci susțin mai mult: coada celor care abandonează Crimeeea ar fi fost chiar și de 100 kilometri.

Marți după-amiază, fumul negru care se ridica de la baza aeriană Saki din vestul Crimeei era vizibile chiar de pe plajele din apropiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe