CUTREMUR DE MAGNITUDINE 6.2: E STARE DE ALERTĂ GENERALĂ!

CUTREMUR DE MAGNITUDINE 6.2: E STARE DE ALERTĂ GENERALĂ!

Regiunea sudică a statului Filipine a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade. Din fericire, până acum nu au semnalate persoane rănite şi pagube materiale, a anunţat o agenţie guvernamentală filipineză, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 92 de kilometri sud-est de oraşul Governor Generoso din provincia Davao Oriental, la peste 1.000 de kilometri sud de capitala ţării, Manila, au precizat specialiştii de la Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs).

Seismul a fost resimţit cel mai puternic în localitatea învecinată, Mati City, au afirmat experţii filipinezi. Mii de oameni i-au ieşit în mare grabă din clădirile din Davao City, unde seismul a fost de asemenea resimţit, însă nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii unde se produc aproximativ 90% din totalul seismelor de pe Terra.

Pe 22 aprilie, 16 persoane au fost ucise şi alte 80 accidentate după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,1, care s-a produs în provinciile din nordul ţării, fiind resimţit şi la Manila.

În ziua următoare, un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit estul statului Filipine, unde 10 persoane au fost rănite.