Danemarca anulează toate restricțiile interne anti-Covid

Danemarca anulează toate restricțiile interne anti-Covid
Foto simbol: Pixabay

Guvernul de la Copenhaga intenționează să anuleze toate restricțiile interne anti-Covid, începând cu data de 1 februarie. Această decizie s-a luat datorită numărului mare de persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Deși Danemarca se confruntă cu un număr record de infectări, s-a considerat că acoperirea vaccinală este suficient de mare încât să protejeze populația de varianta Omicron.

Și alte țări au renunțat la restricțiile interne anti-Covid

În ciuda răspândirii rapide a variantei Omicron în Europa, mai multe țări au anunțat faptul că renunță la restricțiile interne. Printre acestea se numără Olanda, Irlanda și Marea Britanie.

La numai câteva zile, Guvernul de la Copenhaga și-a exprimat intenția de a proceda similar. Acest lucru ar presupune anularea tuturor restricțiilor în vigoare, precum închiderea barurilor și restaurantelor mai devreme și purtarea măștii.

„Doresc ca includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022”, a declarat Magnus Heunicke, ministrul danez al Sănătăţii.

În următoarele patru săptămâni, guvernul danez va menține restricțiile referitoare la intrarea pe teritoriul țării, respectiv plasarea în carantină și obligativitatea testelor Covid-19.

De două săptămâni, Danemarca a relaxat restricțiile

În urmă cu două săptămâni, Danemarca a relaxat restricțiile, permițând redeschiderea cinematografelor și a sălilor de concerte.

„Avem un bun control asupra ratei de spitalizare, graţie unei combinaţii ce constă în cei 3,5 milioane de danezi care s-au vaccinat cu doze booster şi natura mai puţin severă a variantei Omicron”, a adăugat Magnus Heunicke.

Ieri, în Danemarca, au fost confirmate peste 46.000 cazuri noi de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe