Daniela Rădulescu, candidat PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, mesaj la început de an școlar: ‘Avem nevoie de diversificare educațională’

Daniela Rădulescu, candidat PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, mesaj la început de an școlar: 'Avem nevoie de diversificare educațională'
Foto: Facebook / Daniela Radulescu

Daniela Elena Rădulescu, candidatul PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, propune înființarea unui Centru de Pedagogie Curativă, a cărui sursă se găseste în învățământul alternativ de tip Waldorf.

Rădulescu vorbește, într-o postare pe Facebook, despre nevoile copiilor speciali, despre care spune că au dreptul de a fi respectați. În acest context, candidatul PMP propune diversificarea ofertei educaționale la Brăila.

„Uneori viata, atunci când ești părinte, reușește să te pună în dificultate. Un copil care nu se încadrează în așteptările familiei, ale cunoscuților, ale societății în general, poate reprezenta, pentru orice părinte, o foarte mare provocare. Iar societatea, care de multe ori e foarte grăbită să judece și mult prea reticenta în a ajuta, nu oferă acel sprijin de care este nevoie.

Ce poate face un părinte care este nemulțumit de traseul care se deschide in fața sa , dar mai ales, în fața copilului său, care este atât de ușor etichetat ca fiind ” cu CES”? Nimic sau prea puțin!

De aceea, propun înființarea unui Centru de Pedagogie Curativă , a cărui sursă se găseste în învățământul alternativ de tip Waldorf.

Nu trebuie să uităm că fiecare copil are dreptul de a fi respectat, de a-i fi la îndemână acea ofertă educațională potrivită propriilor nevoi.

Brăila poate și trebuie să își propună dezvoltarea, diversificarea ofertei sale educaționale!”, transmite Daniela Elena Rădulescu, candidatul PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila.

Aceasta dezvăluie pe ce se bazează pedagocia curativă și de ce oferă fiecărui copil dreptul la integrare socială.

”Pedagogia curativă se bazează pe principiul că aceste persoane au dreptul: de a trăi în conformitate cu un mod de viaţă pe care să-l aleagă singure, într-un mediu adaptat care favorizează şi stimulează dezvoltarea personală şi comunicarea la condiţii de viaţă, educaţie şi terapie, în conformitate cu potenţialul lor individual de a lua parte în mod decent la viaţa socială, în funcţie de posibilităţile individuale”, a mai transmis Daniela-Elena Rădulescu, Candidat Consiliul Local Municipal din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Comandat: Partidul Mișcarea Populară – Filiala Județeană Braila
Realizat: ANCORE MEDIA SRL
Cod AEP: 21200020

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)