Depresie posnatală? O femeie și-a lăsat bebelușul să moară în casă. Apoi, i-a vândul hăinuțele pe internet

Depresie posnatală? O femeie și-a lăsat bebelușul să moară în casă. Apoi, i-a vândul hăinuțele pe internet
Foto: Pixabay

O femeie din Melksham, Wiltshire (Marea Britanie), a fost condamnată, săptămâna trecută, la doi ani de închisoare, după ce a recunoscut acuzația de cruzime împotriva copilului. Aceasta și-a lăsat copilul de doar un an să moară în casă în timp ce ea s-a dus la cumpărături; ulterior a vândut hainele bebelușului mort pe Facebook.

Stacey Davis, de 35 de ani, l-a lăsat pe fiul său Ethan, timp de două ore în pătuțul său, la o temperatură de 27 de grade Celsius.

Bebelușul avea și craniul fracturat

În timpul procesului s-a aflat că, după moartea micușului, în 2018, femeia a scos la vânzare pe rețelele de socializare hainele bebelușului mort, potrivit The Independent. Potrivit anchetei, când a revenit de la cumpărături, în loc să verifice starea copilul, britanica a început să trimită mesaje unui prieten.

În camera lui Ethan a ajuns după de cel puțin 30 minute dar prea târziu: l-a descoperit inert în pătuțul lui și l-a dus la spital unde a fost declarat decesul, conform Digi24.

Cauza decesului râmâne neclară

După examinarea post-mortem s-a constatat că bebelușul avea o fractură la craniu de 15 cm iar cauza morții lui rămâne încă neclară.

Mama bebelușului a fost condamnată la doi ani de închisoare săptămâna trecută.

Anterior, le spusese polițiștilor că fiul ei a căzut și s-a lovit la cap, dar chiar dacă era rănit și suferea de durere, nu l-a dus la spital.

Apărarea susține că femeia suferea de depresie postnatală

Criminalistul Nicola Anderson a constatat niveluri ridicate de canabis în părul lui Ethan; mama copiului a recunoscut că fuma regulat drogul în apropierea copilului.

Apărareal femeii, Mark Ashley, a transmis că aceasta este un „exemplu clasic de depresie postnatală”: Ethan s-a născut prematur, prin cezariană și a necesitat imediat o intervenție chirurgicală la colon, ceea ce a însemnat o spitalizare de două luni pentru amândoi.

Femeia a suferit apoi probleme de relație și dificultăți financiare: „Ea a gestionat problemele într-un mod greșit – fuma canabis”, a mai precizat avocatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti