Dimitro Kuleba: A fost o „greşeală strategică” din partea Germaniei şi Franţei să nu permită Ucrainei să adere la NATO în 2008

Dimitro Kuleba: A fost o „greşeală strategică din partea Germaniei şi Franţei să nu permită Ucrainei să adere la NATO în 2008
Dmitro Kuleba, despre „momentul decisiv” în care Occidentul a decis să furnizeze armament modern Ucrainei: „Am rezistat mult mai mult decât se putea aştepta oricine”. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ministrul ucrainean de Externe, Dimitro Kuleba, a declarat că a fost o „greşeală strategică” din partea Germaniei şi Franţei să nu permită Ucrainei să adere la NATO în 2008.

O „greşeală strategică” din partea Germaniei şi Franţei să nu permită Ucrainei să adere la NATO în 2008

„Dacă am fi membri NATO, acest război nu ar avea loc”, a spus Kuleba într-un interviu acordat duminică, în cadrul programului de televiziune „Meet the Press” al postului NBC.

„Greşeala strategică care a fost făcută în 2008 de Germania şi Franţa, care au respins eforturile Statelor Unite şi ale altor aliaţi de a aduce Ucraina în cadrul alianţei, este ceva pentru care plătim”, a subliniat oficialul ucrainean.

El a precizat că nu Germania sau Franţa plătesc costul pentru această greşeală, ci Ucraina:

„Va fi extrem de greu să ne gândim la negocieri cu Rusia după atrocităţile de la Bucea şi atacul din Kramatorsk”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică, faptul că va fi „extrem de greu” pentru negociatorii ucraineni să se gândească măcar la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete care a vizat Gara din Kramatorsk (estul Ucrainei) şi după atrocităţile comise în oraşul Bucea.

În Ucraina se comit „crime de război internaționale”, spune președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, spune că atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk și alte lovituri care au vizat populația civilă din Ucraina constituie „crime de război internaționale ce sunt comise împotriva unui popor suveran care pur și simplu luptă pentru democrație și pentru țara sa”.

Roberta Metsola a declarat pentru CNN că Europa nu livrează suficient de rapid echipamente și asistență financiară sau logistică.

Europa finanțează acest război, „fie direct, fie indirect” și trebuie să își asume responsabilitatea că nu a acționat mai devreme pentru a opri ostilitățile, a mai declarat liderul Parlamentului European.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)