Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video

Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Etienne Ansotte

Dintr-un mesaj video transmis de președinta Comisiei Europene pe Twitter a fost eliminat un fragment în care Ursula von der Leyen susținea că de la începutul invaziei au murit peste 20.000 de civili și 100.000 de militari ucraineni.

Fragmentul cu bilanțul deceselor din Ucraina din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat

Într-un mesaj video pe Twitter în care anunțat că UE va colabora cu Curtea Penală Internațională pentru a ajuta la înființarea unei instanțe specializate care să judece „crimele” comise de Rusia în Ucraina, președinta Comisiei Europene spunea că de la începutul invaziei au murit peste 20.000 de civili și 100.000 de militari din armata Ucrainei.

Cu toate acestea, pe contul său a apărut ulterior o nouă postare, însă de această dată în mesajul video nu se mai regăsea fragmentul cu pricina. De altfel, în jurul secundei 11 este vizibilă o tăietură din montaj.

În noul mesaj video, Ursula von der Leyen a declarat: „Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, devastare și suferință de nespus. Ne vom aminti de ororile din Bucha (frază urmată de o tăietură din montaj, n.r.). Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale oribile, inclusiv pentru crima sa de agresiune împotriva unui stat suverana”.

„Și de aceea, în timp ce continuăm să sprijinim Curtea Penală Internațională, propunem să fie înființată o curte specializată, sprijinită de Organizația Națiunilor Unite, pentru a investiga și urmări penal crima Rusiei de agresiune”, a mai spus oficialul, printre altele.

Este neclar care sunt motivele care au determinat ștergerea mesajului video inițial.

Urmăriți B1TV.ro și pe