Doi români cerșesc în Germania deghizați în Charlie Chaplin. Dorm pe străzi și visează la un Crăciun călduros, alături de copii

Doi români cerșesc în Germania deghizați în Charlie Chaplin. Dorm pe străzi și visează la un Crăciun călduros, alături de copii
Doi români cerșesc în Germania deghizați în Charlie Chaplin. Dorm pe străzi și visează la un Crăciun călduros, alături de copii, sursă foto: captură YT

Deghizați în Charlie Chaplin, doi cerșetori români opresc traficul de pe străzile unui oraș din Germania, apoi așteaptă ca oamenii generoși să le dea ceva.

O poveste tristă cu o familie rămasă fără locuri de muncă

Cei doi români au fost observați la semafoarele de pe Frankenschnellweg și la sistemul de facturare din Fürth.

Unul dintre cei doi Chaplini este o româncă, Maria, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este soțul ei, de 30 de ani.

Împreună au două fiice, de 8 și 12 ani, și un băiat de 11 ani. Cei doi se plâng că în România nu au un loc de mună, de aceea au venit în Germania, la cerșit. „Pur și simplu nu există nicio muncă acolo”, a declarat Maria, conform site-ului german Bild.

„Practic, cerșitul nu este interzis”, explică purtătorul de cuvânt al Poliției din zonă, Michael Petzold. „Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau pretenții false. De exemplu, când cineva imită o persoană cu dizabilități, dar care se dovedește că este sănătos”.

În cazul familiei Chaplin este vorba de o performanță artistică, motiv pentru care astfel de cerșetori nu sunt deranjați.

Noaptea, cei doi soți dorm pe străzi și speră ca de Crăciun să aibă bani de cadouri pentru copiii, pentru a putea petrece sărbătorile în familie, acasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe