Dominique Strauss-Kahn s-a retras din funcția de director general al FMI

Dominique Strauss-Kahn s-a retras din funcția de director general al FMI
Directorul Fondului Monetar Internațional (FMI), Dominique Strauss-Kahn a demisionat, joi, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și tentativă de viol, arată BBC.  Strauss-Kahn a trimis o scrisoare...

Directorul Fondului Monetar Internațional (FMI), Dominique Strauss-Kahn a demisionat, joi, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și tentativă de viol, arată BBC

Strauss-Kahn a trimis o scrisoare consiliului de administrației în care declară că este nevinovat de faptele pentru care este încarcerat.

„Cu o mare durere în suflet mă simt nevoit să îmi depun intenția de a demisiona din funcția de director general al FMI. Acum mă gândesc doar la soția mea, pe care o iubesc enorm, mă gândesc la copiii mei, la familia mea și la prieteni. Mă gândesc și la colegii de la Fondul Monetar Internațional, cu care am realizat atâtea lucruri frumoase în ultimii trei ani și nu numai”, a declarat Dominique Strauss-Kahn, citat de sursa precizată.

De asemenea, omul de afaceri francez a mai spus că în continuare se condisderă nevinovat și vrea să arate că presa se înșală în privința sa.

„Vreau să protejez această instituție în care am lucrat cu onoare și devotament, și mai ales vreau să îmi îndrept toate puterile și toată energia pentru a demonstra nevinovăția mea”, a adăugat Strauss-Kahn.

Șeful FMI, acuzat de hărțuire sexuală și tentativă de viol

Șeful Fondului Monetar Internațional a fost acuzat luni de Procuratura Manhattan pentru că ar fi obligat conform acuzațiilor, o cameristă a hotelului unde era cazat la New York să întrețină cu el raporturi sexuale anale și orale și că ar fi încercat să întrețină cu aceasta și contacte sexuale normale.

Judecătoarea Melissa Jackson a refuzat eliberarea pe cauțiune a directorului FMI, hotărând ca acesta să fie ținut în arest preventiv în continuare.

Fondul Montear Internațional a anunțat, marți, că directorul general nu beneficiază de niciun fel de imunitate în fața justiției americane. Statutul FMI prevede imunitate juridică pentru funcționarii internaționali ai instituției, însă doar pentru „acțiuni care au legătură cu exercitarea oficială a atribuțiilor”.

Nafissatou Diallo, menajera abuzată, traumatizată de Dominique Strauss-Kahn

Nafissatou Diallo, în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea a început să lucreze în Statele Unite încă din 1998.  Diallo este divorțată, are o fată de 15 ani și este angajata lanțului hotelier Sofitel, având o reputație bună.

Foto: dailymail.co.uk

Cu toate că Nafissatou Diallo l-a recunoscut imediat pe Dominique Strauss-Kahn în pozele arătate de polițiști, aceasta nu a știut despre cine este vorba.

Jeffrey Shapiro, avocatul femeii, a declarat că femeia trăiește o traumă și încă nu își poate reveni din șocul prin care a trecut.

„Trauma care apărut în viața sa este extraordinară. După ce s-a întâmplat, ea nu s-a mai putut întoarce acasă. Nu se poate întoarce la muncă și habar nu are ce i se va întâmpla pe viitor”, a declarat Shapiro, citat de sursa precizată.

Potrivit New York Post, presupusa victimă a directorul FMI locuiește într-un apartament din Bronx închiriat exclusiv pentru adulții infectați cu virusul HIV. Din cauza legii de confidenţialitate dintre medic şi pacient, publicaţia nu a putut afla cu certitudine dacă menajera de 32 de ani are HIV sau SIDA.

Citește AICI mai multe despre Nafissatou Diallo, suspectată că ar avea SIDA!

Strauss-Kahn a demisionat