Probleme pentru TRUMP? ANI GREI de închisoare pentru fostul său avocat în dosarul ingerințelor ruse de la prezidențialele din 2016!

Probleme pentru TRUMP? ANI GREI de închisoare pentru fostul său avocat în dosarul ingerințelor ruse de la prezidențialele din 2016!
sursă foto: mediaite.com

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, care cândva spunea că „ar încasa un glonț pentru președinte”, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare în dosarul privind ingerințele ruse în campania de la prezidențialele din 2016, relatează BBC.

Astfel, Michael Cohen devine prima persoană din cercul apropiat al președintelui care este condamnată în acest dosar special. El a pledat vinovat pentru mai multe infracțiuni, printre care încălcarea legilor privind finanțarea campaniilor electorale, evaziune fiscală și sperjurul în Congres.

Michael Cohen pledase vinovat că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american. În plus, Cohen a fost găsit vinovat pentru implicarea în plăţile efectuate de către Donald Trump către două femei cu care ar fi avut relaţii.

Avocatul s-a dezlănțuit la adresa lui Donald Trump, spunându-le judecătorilor că loialitatea oarbă pe care a avut-o față de el a fost „slăbiciunea” sa, precum și că a „simțit că este datoria lui să-i acopere treburile murdare”.

Așadar, Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit „Turnul Trump” din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că „proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016”, înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.