Dorinel Munteanu, candidat al PMP Cluj la Senat: „Sportul românesc a fost cam uitat de cel puțin 20 de ani. Rezultatele vorbesc” / „Avem nevoie de o lege nouă a sportului, de investiție, de finanțări”

Dorinel Munteanu, candidat al PMP Cluj la Senat: „Sportul românesc a fost cam uitat de cel puțin 20 de ani. Rezultatele vorbesc” / „Avem nevoie de o lege nouă a sportului, de investiție, de finanțări”
foto: Facebook @ Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu a declarat, vineri, că sportul românesc a fost „cam uitat” în ultimele două decenii. „La nivelul Parlamentului, avem nevoie de o lege nouă a sportului, de investiţie, de finanţări ale sportului românesc, fiindcă fără o finanţare masivă din partea statului nu avem nicio şansă să ne revenim în sport”, a spus fostul fotbalist al „Generației de Aur”, caredeschide lista de candidați a PMP Cluj la alegerile pentru Senatul României.

„Sportul românesc a fost cam uitat de cel puţin 20 de ani. Rezultatele vorbesc. În primul rând, avem nevoie la nivelul Parlamentului, avem nevoie de o lege nouă a sportului, de investiţie, de finanţări ale sportului românesc, fiindcă fără o finanţare masivă din partea statului nu avem nicio şansă să ne revenim în sport. Asta este menirea mea dacă voi fi votat de clujeni. Am şi un plan pentru Cluj, care este puţin mai dezvoltat, începând cu copiii şi juniorii, care sunt baza sportului sau speranţa noastră”, a declarat Dorinel Munteanu, pe platforma PMP TV, potrivit Agerpres.

Fostul fotbalist susține că aproape niciun partid nu mai are inclusă problema sportului românesc în programul electoral.

„Îmi doresc să facem o schimbare împreună cu Mişcarea Populară şi sunt foarte surprins de această campanie, fiindcă trebuie să le vorbesc oamenilor de ce facem în această campanie, fiindcă sportul nu prea a fost inclus de aproape niciun partid în programul său”, a menţionat fostul internaţional român.

Totodată,Dorinel Munteanu a mai spus că e nevoie şi de o lege a sponsorizării, astfel încât firmele să dispună de facilităţi, pentru a putea aloca pentru sport o parte din profit.

Mesaj special pentru Dorinel Munteanu, de la un coleg din Generația de Aur. Ce i-a transmis Ionuț Lupescu

„Kaiserul” a avut un mesaj cu totul special pentru Dorinel Munteanu. „Oamenii trebuie să știe că tu ai fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României, ai fost un om foarte serios, te-ai dăruit total pe teren și faptul că ești recordman-ul prezențelor la echipa națională spune totul de la sine”, i-a spus „Kaiserul”.

„Dragă Munti, mă bucur foarte mult că ai luat această decizie să candidezi pentru un loc în Parlamentul României. Eu cred că este nevoie de oameni ca tine în politica românească. Sigur nu va fi ușor, dar oamenii trebuie să înțeleagă că, după 30 de ani, este nevoie de alt gen de politică. Oamenii trebuie să știe că tu ai fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României, ai fost un om foarte serios, te-ai dăruit total pe teren și faptul că ești recordman-ul prezențelor la echipa națională spune totul de la sine. Mă bucur foarte mult că am jucat împreună la echipa națională și că ne-am duelat ani de-a rândul în Bundesliga, dar asta nu ne-a împiedicat să rămânem fair-play, să fim prieteni și asta dă dovadă de caracterul pe care îl ai. Eu îmi doresc ca oamenii din România să te voteze, iar tu, când vei ajunge în Parlamentul României, să reușești să faci ceea ce alții n-au făcut, și anume să dai legi bune pentru sportul românesc. Îți doresc, încă o dată, din tot sufletul, de aici, din Arabia Saudită, multă sănătate, baftă și îți țin pumnii”, i-a transmis Ionuț Lupescu lui Dorinel Munteanu.