Drone Bayraktar fabricate direct în Ucraina

Drone Bayraktar fabricate direct în Ucraina
Dronă Bayraktar. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Compania turcă Baykar intenționează să construiască o fabrică de drone Bayraktar în Ucraina, potrivit ambasadorului ucrainean în Turcia, Vasil Bodnar, citat de meduza.io.

„Cu doar o săptămână în urmă, guvernul a aprobat un acord bilateral și l-a trimis în parlament pentru a fi ratificat – un acord privind construcția fabricii în sine”, a declarat Bodnar într-un interviu pentru RBK-Ukraina.

Compania Baykar nu intenționează să colaboreze cu guvernul rus

Oficialul a adăugat că planurile pentru fabrică erau deja în lucru dinainte ca Rusia să lanseze ofensiva de amploare împotriva Ucrainei. În acest sens a fost deja ales un amplasament.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, luna trecută, că președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat interesul de a încheia un parteneriat cu compania. „Am vorbit direct cu unul dintre proprietarii acestei fabrici, iar acesta a spus că nu numai că nu au astfel de planuri, dar nici măcar nu își pot imagina [colaborarea cu Rusia]”, a declarat el.

Potrivit diplomatului ucrainean, după ce au apărut rapoartele conversației amintite, serviciul de presă președenției turce ar fi precizat că discuția cu liderul de la Kremlin a fost „pe jumătate în glumă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)