Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai Twitter din cauză că a dezvăluit târziu participaţia la companie

Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai Twitter din cauză că a dezvăluit târziu participaţia la companie
SpaceX a concediat mai mulți angajați după ce l-au criticat pe Elon Musk. Foto: Hepta - Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB

Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai platformei Twitter pentru anunțul întârziat al participaţiei acumulate la compania de social media. Plângerea  pe numele miliardarului a fost depusă miercuri la tribunalul federal din California.

Elon Musk, dat în judecată

Conform investitoriilor, Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a achiziționat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie, potrivit news.ro.

Ulterior, Musk a cumpărat acţiuni, iar la începutul lunii aprilie a mărturisit că deţine 9,2% din companie.

”Prin amânarea dezvăluirii participaţiei sale în Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial scăzut”, au spus investitorii, conduşi de un acţionar din Virginia, William Heresniak.

Procesul a luat naștere după ce Musk a declarat că plănuieşte să preia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Astfel că, reamintim că în luna aprilie, Elon Musk a cumpărat platforma Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari Twitter a anunțat luni că a fost de acord să fie preluată de miliardarul Elon Musk, care va cumpăra compania privată într-o afacere evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Elon Musk a devenit patronul Twitter

Acordul încheie un ciclu de zvonuri, în care CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania – totul în mai puțin de o lună, scrie CNN.

Acordul vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a achitat 46,5 miliarde de dolari în finanțare pentru achiziționarea companiei, un punct de cotitură aparent care a forțat consiliul de administrație al Twitter să ia în considerare în mod serios afacerea. Consiliul s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-o declarație luni. „Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”

Urmăriți B1TV.ro și pe