Emil Boc: PNL e câştigătorul alegerilor locale. Fără liberali, Nicuşor Dan nu era Primar General (VIDEO)

Emil Boc: PNL e câştigătorul alegerilor locale. Fără liberali, Nicuşor Dan nu era Primar General (VIDEO)
Foto: Emil Boc / Facebook

Emil Boc a declarat, luni, că rezultatele PNL la alegerile locale au marcat un moment istoric pentru partid, dat fiind că acesta, pentru prima dată, a reușit să se poziționeze ca primă formațiune politică în România și la un astfel de scrutin. În opinia sa, victoria din București este cea mai importantă. El a mai ținut să precizeze că Nicușor Dan nu ar fi ajuns Primar General fără susținerea liberalilor. Duminică, Emil Boc a câștigat pentru a cincea oară Primăria Cluj-Napoca.

Emil Boc, despre rezultatul alegerilor locale: E un moment de istorie pentru PNL / Fără liberali, Nicuşor Dan nu era Primar General

„E un moment de istorie pentru PNL. Pentru prima dată are nişte rezultate care îl poziţionează ca primul partid politic şi la alegerile locale. A câştigat europarlamentarele, prezidenţialele şi acum câştigă şi alegerile locale. Eu salut înţelepciunea de la Bucureşti”, a declarat Emil Boc, pentru Ziua Live.

Emil Boc: PNL e câştigătorul alegerilor locale. Fără liberali, Nicuşor Dan nu era Primar General

Acesta a ținut să salute „înțelepciunea de la București” și a comparat situația Capitalei cu cea a Clujului din 2004. Boc a mai spus că toate orașele trec prin anumite etape, unele mai lent, altele mai rapid. Cât despre București, acesta e blocat de prea mult timp: „Practic de la Băsescu şi Videanu, Capitală nu a mai avut primar”.

Emil Boc a precizat apoi că, în opinia sa, victoria lui Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL-USR/PLUS, e „de departe cea mai mare victorie a dreptei şi a PNL -ului, care a avut rolul decisiv, fundamental”.

„Fără PNL în ecuaţia aceea, Nicuşor Dan nu era Primar General, dar punând toţi umărul au realizat un lucru extraordinar”, a mai declarat primarul liberal din Cluj.

Boc a ținut să atragă atenția că, odată cu rezultatul frumos de la locale, vine și o mare responsabilitate, liberalii urmând să piardă teren în preferințele alegegătorilor dacă nu răspund așteptărilor.

„PNL e câştigătorul acestor alegeri locale, dar şi responsabilitatea este tot pe umerii lor. Dacă PNL nu va fi suficient de dinamic în perioada următoare să stea racordat la uriaşa încredere cu care a fost investit în Cluj şi în multe părţi, este evident că şansele noastre se vor diminua treptat”, a mai declarat primarul liberal, pentru Ziua Live.

Emil Boc, victorie zdrobitoare în alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca

Duminică, Emil Boc a câștigat pentru a cincea oară Primăria Cluj-Napoca. N-a avut deloc emoții. Aproape 75% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne l-au votat pe el.

„Simt o uriaşă responsabilitate şi sper să nu îi dezamăgesc. Pot să îi asigur doar că tot ceea ce ştiu şi pot, împreună cu echipa din care fac parte, ne vom strădui să facem astfel încât să nu transformăm acest uriaş vot de încredere în dezamăgire”, a reacționat Boc, în cadrul unei conferințe de presă.

Șefia Consiliului Județean Cluj a fost câștigată de liberalul Alin Tișe.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o