Erdogan încearcă să-l convingă pe Putin să discute cu Occidentul

Erdogan încearcă să-l convingă pe Putin să discute cu Occidentul
Sursa Foto: Hepta.ro

Potrivit Kremlinului, președintele Vladimir Putin și președintele turc Tayyip Erdogan s-ar putea întâlni în această săptămână pentru a trata oferta Turciei de a găzdui discuții între Rusia și Occident cu privire la Ucraina, transmite Reuters.

Deși Dmitri Peskov, secretarul de presă al Kremlinului, a declarat reporterilor că Rusia nu a primit niciun semn cu privire la posibilitatea unor negocieri cu Occidentul în Turcia, el nu a exclus complet posibilitatea ca Putin și Erdogan să discute despre acest lucru.

În această săptămână, atât Putin, cât și Erdogan urmează să viziteze Kazahstanul

Ca urmare a exploziei de weekend care a avariat grav un pod construit de ruși către Crimeea, tensiunile dintre Occident și Rusia în legătură cu invazia lor de șapte luni a Ucrainei continuă să crească. Luni Moscova a răspuns prin atacuri cu rachete în toată Ucraina.

Ca potențial făcător de pace în dispută, Turcia, care menține legături cordiale atât cu Moscova, cât și cu Kievul, a jucat un rol esențial în obținerea unui acord de transport de cereale din Ucraina din porturile Mării Negre în iulie.

Erdogan nu e la prima încercare

Într-un apel din finalul lui septembrie, Tayyip Erdogan al Turciei a adus în discuție și ambițiile Moscovei de a anexa patru regiuni ucrainene în Rusia, cărora Turcia se opune, și l-a îndemnat pe Putin să încerce din nou pacea.

Coridorul de cereale intermediat de ONU și Turcia, care permite exporturile maritime ucrainene, urmează să expire la sfârșitul lunii noiembrie, dar poate fi prelungit cu sprijinul celorlalte trei țări contractante și al Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe