Erupție vulcanică în Indonezia: Sate îngropate în cenușă fierbinte (VIDEO)

Erupție vulcanică în Indonezia: Sate îngropate în cenușă fierbinte (VIDEO)

După erupția unui vulcan din zona de vest a Indoneziei, echipele de salvare caută supraviețuitori din satele și de pe terenurile agricole îngropate de straturi groase de cenușă, potrivit France Presse.

Cel puțin șapte persoane au murite, iar altele au suferit arsuri grave, după ce vulcanul de pe muntele Sinabung, din nordul insulei Sumatra, s-a activat sâmbătă, împrăștiind nori imenși de gaz, pietre și cenușă și provocând panică în rândul locuitorilor care au încercat să fugă.

Valurile de cenușă au ajuns la temperaturi de până la 700 de grade Celsius și au înghițit case, terenuri agricole și animale.

„Sătenii care au reușit să supraviețuiască fugeau panicați în toate direcțiile”, a declarat Agustatius Sitepu, șeful armatei din districtul Karo. Acesta a mai precizat că „Nu erau decât câteva zeci de oameni. Erau acoperiți în cenușă”.

Erupție vulcanică în Indonezia: Sate îngropate în cenușă fierbinte

#DIRECT_ONE_8azvm5#

„Două persoane sunt încă la terapie intensivă, cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului”, a informat sursa citată.

Vulcanul s-a activat în anul 2010, după 400 de ani fără activitate. Apoi, după o perioadă de calm, o nouă erupție a avut loc în 2013 și de atunci este foarte activ, ucigând 16 persoane din anul 2014 până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe