Europa a trimis un un prim transport de lapte praf pentru bebeluşi către SUA

Europa a trimis un un prim transport de lapte praf pentru bebeluşi către SUA
Foto: Pixabay

SUA a primit duminică, 22 mai, un  transport de lapte praf pentru bebeluşi din Europa. Produsele fiind transportate cu un avion militar de marfă care a aterizat la Indianapoli, informează Reuters, citat de news.ro.

SUA, în criză de lapte praf

Statele Unite ale Americii se confruntă cu o criză a laptelui praf destinat bebelușilor. Situația s-a produs din cauza unor infecţii grave cu bacterii apărute la bebeluşi hrăniţi cu lapte praf provenit de la cel mai mare producător american, Abbott Laboratories. Produsul a fost rechemat de pe piață și oprit la fabrica din Sturgis, Michigan.

Potrivit reprezentanților Casei Albe, Europa a trimis o cantitate de 35.380 de kilograme de lapte praf pentru copii americani.

„Există în acest avion o cantitate de lapte praf pentru sugari, în formulă medicală, pentru aproximativ o jumătate de milion de biberoane. Aceasta reprezintă aproximativ 15% din volumul total necesar săptămâna viitoare la nivel naţional„, a precizat Brian Deese, directorul Consiliului Economic Naţional al Casei Albe, pentru Fox News.

Sugarii din SUA riscă să  rămână fără un produs esențial

Preşedintele Joe Biden a invocat, zilele trecute, legea privind producţia de apărare pentru a ajuta producătorii să obţină ingrediente pentru a creşte aprovizionarea.

Camera Reprezentanților a adoptat, recent,  două proiecte de lege, unul care oferă 28 de milioane de dolari în fonduri de urgenţă ale FDA, susţinute de 219 de democraţi şi 12 republicani. I s-au opus 192 de republicani.

O altă măsură a fost adoptată cu 414-9 voturi. Aceasta ar garanta că familiile cu venituri mici pot continua să-şi folosească beneficiile pentru a cumpăra lapte praf pentru bebeluşi în cadrul unui program federal pentru femei, sugari şi copii cunoscut sub numele de WIC. Ambele proiecte de lege trebuie să treacă şi în Senatul strâns divizat

Urmăriți B1TV.ro și pe