Europarlamentara Eva Kaili a recunoscut o parte din acuzațiile din scandalul de corupție din Parlamentul European

Europarlamentara Eva Kaili a recunoscut o parte din acuzațiile din scandalul de corupție din Parlamentul European
Europarlamentara Eva Kaili a recunoscut o parte din acuzațiile din scandalul de corupție din Parlamentul European, sursă foto: captură YT

Potrivit cotidianului italian La Repubblica și a cotidianului belgian Le Soir, europarlamentara din Grecia, Eva Kaili i-a spus unui judecător din Bruxelles: „Este adevărat. Știam despre activitățile domnului (Antonio) Panzeri”, referindu-se la fostul europarlamentar italian care se pare că se află în centrul anchetei de corupție.

Kaili nu a făcut decât să mărturisească ceea ce anchetatorii știau deja

„Știam despre valizele cu bani din casa mea”, ar fi spus ea, de asemenea, despre sacii plini de bani găsiți la ea acasă atunci când a fost arestată.

Dar cotidianele au declarat că Kaili nu a făcut decât să mărturisească ceea ce anchetatorii știau deja de mult timp. Ea și-ar fi avertizat tatăl în legătură cu perchezițiile și l-ar fi instruit să ia banii; acesta a fost arestat cam în același timp cu ea, cu o geantă plină de bani în mână.

Kaili i-ar fi avertizat, de asemenea, pe Panzeri și pe alți doi adjuncți. În total, în cursul scandalului au fost găsiți 1,5 milioane de euro în numerar. Kaili este suspectată că ar fi fost plătită de Qatar pentru a face lobby în favoarea intereselor statului din Golf. Ea se află în continuare în arest în Belgia.

Kaili, în vârstă de 44 de ani, membră a partidului de centru-stânga PASOK-KINAL din Grecia și unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European, a fost arestată în data de 9 decembrie de poliția belgiană după ce locuința sa a fost percheziționată pentru acuzații de corupție legate de Qatar.

Marțea trecută, ea a fost exclusă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului din cauza acuzațiilor.
Pe fondul scandalului, parlamentarii UE au votat joi suspendarea privilegiilor de a avea acces a lobbyiștilor din Qatar pe durata anchetei.

Decizia finală în această privință îi aparține Robertei Metsola, președintele PE. Luni, Metsola a declarat pentru cotidianul german Funke Mediengruppe că are „un mesaj clar pentru toți actorii rău intenționați din țările terțe care cred că pot obține ceea ce vor cu ajutorul banilor”.

Parlamentul European le va sta în cale, a adăugat ea.Qatarul a respins acuzațiile „nefondate și grav dezinformante”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`