EXCLUSIV | Mărturia unei femei din Shanghai, despre carantina anti-COVID din metropolă: Restricțiile impuse de autoritățile chineze și cum se descurcă oamenii cu mâncarea (VIDEO)

EXCLUSIV | Mărturia unei femei din Shanghai, despre carantina anti-COVID din metropolă: Restricțiile impuse de autoritățile chineze și cum se descurcă oamenii cu mâncarea (VIDEO)
Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Sheldon Cooper

O femeie din Shanghai, China, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre cum se descurcă locuitorii acestei metropole în contextul carantinei anti-COVID extrem de stricte ce a fost impusă de autorități luna trecută. În unele zone, restricțiile au fost puțin relaxate, iar oamenii au voie acum sa se plimbe în jurul locuințelor, dar, în rest, lumea nu are voie să iasă din casă decât pentru fi testată COVID. Femeia a susținut că primesc mâncare de la guvern și-și mai cumpără ei prin intermediul aplicațiilor. În al doilea caz, problema e că nu sunt destui livratori.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Locuitoare din Shanghai, despre carantina impusă în metropolă

„De luna trecută, cam din 25, suntem închiși în casă și nu ne dă voie să ieșim, dar putem să coborâm pentru a face teste. În rest, doar acasă.

Am citit niște știri din presa internațională, dar cel puțin pentru mine am ceva de mâncat și cumpărăm prin aplicație dimineața sau seara și ne ajutăm între noi, vecinii, să schimbăm ce trebuie. Primim de la guvern legume, ulei, primim tot ce e de mâncare”, a susținut femeia.

Ea a mai afirmat că prețurile au crescut cam de trei ori: „Noi am facut multe cumpărături, că trebuie să facem depozite în casă”.

„Mâncare avem, dar lipsește livrarea”, a mai spus ea.

Locuitoarea din Shanghai a susținut apoi că sunt testați o dată pe zi, iar cei care au rezultat pozitiv sunt duși într-un spital improvizat, un pavilion cu multe paturi.

Totodată, a mai zis că în cartiere există un așa-numit „grup de mâncare”. Acolo oamenii anunță dacă au nevoie de ceva anume, iar dacă, de exemplu, sunt 50 de persone care au nevoie de lapte, există un organizator care se ocupă să ia legătura cu producătorul. Când sunt cumpărate cantități mai mari, prețul e mai mic. Iar distribuitorul livrează produsul la bloc.

Restricțiile de circulație, puțin relaxate în unele zone din Shanghai

Femeia a precizat apoi că Shanghaiul are 26 de milioane de locuitori, mai mult decât întreaga populație a României.

La început „nimeni nu a fost pregătit. Nu a fost așa de în regulă, dar acum mi se pare că situația e din ce în ce mai bună.

Azi de exemplu, avem două sectoare deschise parțial, adică oamenii pot ieși în jurul străzii, se pot face plimbări la parc”, a mai spus aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe