Experiment social: O adolescentă şi-a înscenat sarcina timp de şase luni

Experiment social: O adolescentă şi-a înscenat sarcina timp de şase luni
O adolescentă de origine hispanică în vârstă de 17 ani din Statele Unite şi-a înscenat sarcina timp de şase luni, în cadrul unui experiment social despre stereotipuri, informează Yakima Herald Republic. ...

O adolescentă de origine hispanică în vârstă de 17 ani din Statele Unite şi-a înscenat sarcina timp de şase luni, în cadrul unui experiment social despre stereotipuri, informează Yakima Herald Republic.

Tânăra Gaby Rodriguez, elevă în ultimul an la liceul Toppenish din Statele Unite, a purtat timp de jumătate de an o burtă falsă, în timp ce colegii ei credeau că este însărcinată.

Adolescenta le-a dezvăluit doar mamei sale, iubitului şi directorului liceului secretul său, în timp ce toţi profesorii şi elevii şcolii, precum şi fraţii şi surorile sale au crezut că aceasta aşteaptă un bebeluş.

Tânăra a declarat că nu i-a fost deloc uşor să ţină secretul timp de şase luni, mai ales atunci când prietenii ei voiau să îi atingă burta pentru a simţi bebeluşul.

“Uneori îmi venea să o scot şi să termin cu asta pentru totdeauna”, a spus Gaby, adăugând că ajunsese la un punct în care nu mai voia să continue cu întreaga farsă.

Însă adolescenta nu a dezvăluit secretul până miercuri, când a participat la o reuniune şcolară, unde a prezentat o lucrare cu tema “Stereotipuri, zvonuri şi statistici”.

“Tinerii tind să trăiască în umbra acestor elemente”, a declarat Rodriguez.

Înainte de a-şi scoate burta falsă în faţa colegilor săi, adolescenta a afirmat: “Multe lucruri s-au spus despre mine. Unele dintre ele au ajuns la urechile mele, până la urmă”.

“Lupt împotriva unor stereotipuri şi zvonuri pentru că, în realitate, eu nu sunt însărcinată”, a spus, în final, Gaby, lăsându-i pe toţi cei prezenţi la reuniune cu gura căscată.

Experimentul social al adolescentei a relevat faptul că tinerele de culoare şi cele de origine hispanică se confruntă mai des cu stereotipuri de genul celor scoase la iveală de studiul “sarcinii false”.