Clipe de panică pentru premierul din Cehia: Foc de armă tras în avionul în care se afla Andrej Babis

Clipe de panică pentru premierul din Cehia: Foc de armă tras în avionul în care se afla Andrej Babis
Foto: Facebook/ Andrej Babis

Au fost clipe tensionate cu care premierul ceh Andrej Babis se pregătea să plece, marţi seara, de la Bruxelles. O gardă de corp a tras accidental un foc de armă, dar, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, , au relatat miercuri poliţia şi media cehe, citate de France Presse preluată de Agerpres.

„Putem confirma o împuşcătură accidentală care s-a produs în cursul verificării unei arme de foc la bordul avionului guvernamental”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a poliţiei cehe, Lenka Sikorova.

„Incidentul a avut loc într-o zonă izolată. Nimeni altcineva (cu excepţia gărzii) nu a fost în pericol”, a adăugat aceasta.

Conform presei cehe, împuşcătura s-a produs în timp ce garda de corp era ocupată să-şi descarce arma în momentul în care avionul pleca de la Bruxelles, unde premierul Babis participase la un dineu cu liderii europeni.

Avionul cu 22 de persoane la bord a decolat apoi cu o întârziere de o oră, a indicat site-ul Aktualne, potrivit căruia glonţul a atins căruciorul pentru transportul mâncării.

Tags: