Forțele armate ucrainene au respins zece atacuri rusești în Donbas: 12 tancuri, avioane și rachete distruse (video)

Forțele armate ucrainene au respins zece atacuri rusești în Donbas: 12 tancuri, avioane și rachete distruse (video)
Foto: Міністерство оборони України (Ministry of Defense/UA).

Forțele Armate ucrainene au distrus 12 tancuri, 28 de vehicule blindate, o aeronavă și o rachetă de croazieră a invadatorilor ruși, în regiunea Donbas. Anunțul a fost făcut de  Operația Forțelor Comunale pe Facebook.

Zece atacuri, respinse de armata ucraineană

„În această zi, personalul militar al grupării Forțelor Comunale a respins cu succes zece atacuri inamice. Datorită acțiunilor iscusite și priceperii, soldații noștri au provocat pierderi în rândurile invadatorilor ruși”, se arată într-o postare de pe Facebook.

Mai exact, apărătorii ucraineni au distrus 12 tancuri, un sistem de artilerie, 28 de unități blindate și două vehicule.

Unitățile de apărare aeriană au doborât o aeronavă inamică Su-34, un elicopter Ka-52, patru vehicule aeriene fără pilot și o rachetă de croazieră.

Pierderile rușilor în războiul cu Ucraina

Până la momentul de față, aproximativ 20.800 de invadatori au fost lichidați în Ucraina, transmite Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, au fost distruse 802 tancuri, 2.063 de vehicule blindate de luptă, 386 de sisteme de artilerie și 67 de sisteme de apărare aeriană.

În plus, au fost lichidate 169 de avioane, 150 de elicoptere, opt nave/ambarcațiuni, 158 de drone operațional-tactice.

Principalele eforturi ale Federației Ruse sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și deținerea teritoriului ocupat anterior.

„Au fost înregistrate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În zonele operaționale Slobozhansky și Donețk, agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în anumite direcții”, se arată în raportul Statului Major.

Urmăriți B1TV.ro și pe