Forțele Federației Ruse au lansat câteva rachete „Kalibr” de pe un submarin din Marea Neagră

Forțele Federației Ruse au lansat câteva rachete Kalibr de pe un submarin din Marea Neagră
Foto: Pixabay.

Autoritățile ruse au anunțat miercuri, 4 mai, că au lansat două rachete Kalibr de pe un submarin din Marea Neagră, asupra unor ținte din țara vecină. Kremlinul amenință că va distruge ajutoarele trimise de NATO, notează Reuters.

Rușii distrug armamentul NATO

„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să trimită arme în Ucraina. (…) Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a remarcat Serghei Şoigu, în cadrul unei conferințe.

Ministerul Apărării rus a publicat și câteva filmulețe cu lansarea rachetelor de croazier. Kemlinul a anunţat, zilele trecute, că a lansat atacuri similare de pe un submarin.

La rândul său, ministrul Şoigu a avertizat că Forțele Federației Ruse vor „considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca ţinte ce trebuie distruse”.

Partidele pro-Kremlin, interzise în Ucraina

Partidele pro-Kremlin nu vor mai funcționa pe teritoriul Ucrainei. Activitatea acestora a fost interzisă de Rada Supremă. În acest sens, a fost votată o lege, care prevede interzicerea formațiunilor politice care justifică sau neagă invazia trupelor ruse.

Legea respectivă prevede că partidele putiniste urmează să fie dizolvate, dacă instanța de judecată va pronunța o astfel de decizie.

„Pentru au votat 330 de deputați ucraineni. Proiectul de lege a fost susținut inclusiv de membrii unei fracțiuni parlamentare de opoziție ‘Za jittia’. Anterior, Consiliul de Securitate a blocat activitatea mai multor partide politice pe durata legii marțiale”, notează tv8.

Urmăriți B1TV.ro și pe