Forțele ruse continuă asaltul asupra combinatului Azovstal / Un expert român spunea pe B1 TV că uriașul complex din Mariupol „a devenit expresia neputinței armatei ruse”

Forțele ruse continuă asaltul asupra combinatului Azovstal / Un expert român spunea pe B1 TV că uriașul complex din Mariupol „a devenit expresia neputinței armatei ruse”
Combinatul Azovstal din Mariupol, Ucraina. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ilya Pitalev

Armata ucraineană a precizat sâmbătă că forțele Federației Ruse continuă asaltul asupra combinatului Azovstal, ultima redută a luptătorilor ucraineni care apără orașul Mariupol.

Forțele ruse continuă asaltul „cu sprijinul artileriei și cu lovituri de tanc”

„Cu sprijinul artileriei și lovituri de tanc, (inamicul) continuă acțiunile de asalt”, susține armata ucraineană, potrivit Reuters.

Alături de trupele ucrainene din Azovstal se află și civili. Tot sâmbătă, dar ceva mai devreme, agenția rusă de presă Interfax îi cita pe separatiștii susținuți de Moscova în regiunea Donețk spunând că peste 50 de persoane ar fi fost evacuate din uriașul complex de la Marea Azov.

Până la ora 19, ora României, jurnaliștii Reuters nu au consemnat nicio sosire la centrul de primire dintr-o zonă de lângă Mariupol care se află sub controlul separatiștilor.

Narciz Bălășoiu, pe B1 TV: „Combinatul Azovstal a devenit expresia neputinței armatei Federației Ruse”

Narciz Bălășoiu, de la Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, spunea despre combinatul Azovstal că s-a transformat în „expresia neputinței armatei Federației Ruse”.

„Combinatul Azovstal a devenit expresia neputinței armatei Federației Ruse și sigur că este umilitor, pentru că vorbim de un contingent de vreo 1.000 de militari și un număr echivalent de civili care sunt în momentul de față în catacombe”, declara expertul, vineri, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

În aceeași intervenție, el se arăta de părere că Federația Rusă este „tot mai umilită” din punct de vedere militar.

„Federația Rusă este din punct de vedere militar tot mai umilită, împinsă în corzi, practic nu poate declara niciun fel de victorie majoră în momentul de față, pe niciun plan, în ofensiva sa din Ucraina. Trebuie să rămânem realiști că Federația Rusă are încă mijloace, are mijloace militare de forță pe care nu le-a utilizat încă și ar putea să recurgă la gesturi nesăbuite din pricina unui președinte, unui dictator umilit, foarte frustrat de cum merg lucrurile pe teren”, mai spunea Narciz Bălășoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe