Fostul comandant al „Azov” a anunțat pregătirea unei operațiuni militare de deblocare a orașului Mariupol

Fostul comandant al „Azov” a anunțat pregătirea unei operațiuni militare de deblocare a orașului Mariupol
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

Pe lângă modalitatea diplomatică de deblocare a Mariupolului, apărătorii ucraineni lucrează la pregătirea unui plan militar. Această activitate este realizată de conducerea de vârf a Forțelor Armate ale Ucrainei, a precizat fostul comandant al regimentului Azov, Maxim Jorin, în cadrul unui interviu pentru Channel 24.

Ucrainenii au planuri secrete

Potrivit acestuia, în prima lună și jumătate a fost absolut realist să se realizeze o deblocare militară a Mariupolului – acest proces a fost posibil cu forțe relativ mici.

Jorin spune că sute de voluntari și-au exprimat disponibilitatea de a merge la deblocare, în ciuda complexității unei astfel de operațiuni. În prezent, precizează el, nu se mai poate efectua o deblocare într-o singură etapă.

„Totuși, pe lângă procesul diplomatic, este încă în desfășurare un proces de pregătire a unei operațiuni militare de deblocare a orașului”, a explicat Jorin.

Uzina Azovstal, bombardată de 9 mai

Forțele Federației Ruse au lansat din nou un asalt asupra Azovstal. Operațiunea militară a avut loc după ce coloana de evacuare a ONU a părăsit regiunea Donețk. Anunțul a fost făcut de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, pe Telegram.

„Mariupol. După cum era de așteptat, după ce convoiul ONU a părăsit regiunea Donețk, invadatorii au lansat un asalt asupra Azovstal. În special, au încercat să spargă podul, care era poarta de evacuare.

Fără succes. Este greu de înțeles cum Eroii noștri resping atac după atac”, a precizat Petr Andryushchenko.

Urmăriți B1TV.ro și pe