Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile uriaşei platforme de tranzacţionare de criptomonede Binance

Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile uriaşei platforme de tranzacţionare de criptomonede Binance
Criptomonede. Sursa foto: Pixabay

Binance a primit aprobarea autorităților de reglementare pentru a-și opera schimbul de criptomonede în Franța. Compania este acum listată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către organul francez de supraveghere a pieței de valori AMF, permițându-i să ofere servicii de tranzacționare și custodie pentru bitcoin și alte criptomonede.

Franţa  a autorizat operaţiunile uriaşei platforme de tranzacţionare de criptomonede Binance

Binance este platforma de tranzacționare a criptomonedelor cea mai utilizată la nivel global. Compania se ocupă de volume de tranzacționare spot de peste 14 miliarde de dolari și de aproape 50 de miliarde de dolari în volum de instrumente derivate într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko, scrie CNBC.

Mișcarea face din Franța prima națiune europeană importantă care a dat undă verde lui Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autoritățile de reglementare împotriva spălării banilor din țară și solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial și cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autoritățile de reglementare, după reacțiile de anul trecut din partea autorităților din numeroase țări, inclusiv Regatul Unit, Italia și Singapore. Changpeng Zhao, CEO-ul și fondatorul Binance, a declarat luna trecută pentru CNBC că compania intenționează să-și stabilească baza europeană la Paris.

Zhao a susținut o prezentare la un eveniment din industria criptomonedei la Paris luna trecută pentru a debuta un nou program de accelerare pentru așa-numitele start-up-uri „Web3”. Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro (105 milioane de dolari) în țară.

CEO-ul miliardarului Binance a descris Franța ca fiind „foarte progresivă” în adoptarea cripto.

„În interacțiunile noastre cu ei, ei sunt mult mai avansați în înțelegerea lor și sunt, de asemenea, mult mai progresiste în atitudinile lor”, a spus el pentru CNBC.

România, în topul celor 50 de țări care au realizat venituri mari din criptomonede

România se află în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari venituri din criptomonede. În 2021, câștigurile din întreaga lume s-au ridicat la 162,7 miliarde de dolari, cu 130 de miliarde de dolari mai mult decât în 2020.

Anul trecut a fost unul de succes pentru investitorii în criptomonede. Numai SUA au reușit să genereze venituri de 47 de miliarde de dolari din tranzacționarea Bitcoin și a celorlalte monede digitale, potrivit economica.net.

Țara noastră ocupă locul 43 în clasament, cu câștiguri totale de peste 772 de milioane de dolari. Cele mai mari sume au fost realizate din Ethereum, Bitcoin și, mai puțin, Dodge și Litecoin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)