Franța e pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. Gerald Darmanian: „Sunt țări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”

Franța e pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. Gerald Darmanian: „Sunt țări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AIT ADJEDJOU KARIM

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat că Franța dorește integrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen, precum și că statele în cauză „au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”, transmite Agerpres.

Franța e pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen, spune Gerald Darmanin

„Franţa va vota, la cererea preşedintelui Republicii, pentru aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Sunt ţări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”, a afirmat ministrul francez al afacerilor interne, joi, înainte de ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles.

„Trebuie să încurajăm aceste eforturi şi spunem că, dacă vrem să limităm ruta balcanică de migraţie, trebuie să putem deschide spaţiul Schengen şi să gestionăm bine frontierele exterioare, aşa cum o fac românii, bulgarii şi croaţii”, a adăugat.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie decuplată România de Bulgaria, el a reiterat că „Franța va vota pentru toate cele trei țări”.

Pe de altă parte, oficialul francez a refuzat să comenteze opoziția manifestată de Austria.

„Nu voi comenta poziţia altor ţări, o respect, bineînţeles. V-am spus poziţia Franţei, care este o ţară grijulie cu spaţiul Schengen. Franţa vrea venirea celor trei ţări în spaţiul Schengen şi a adoptat această poziţie după ce a reflectat îndelung şi după ce a fost convinsă că cele trei ţări pot gestiona frontierele externe”, a mai spus ministrul francez Gerald Darmanin.

Urmăriți B1TV.ro și pe