Franța, prima țară din Europa cu peste 2 milioane de cazuri de coronavirus. Pe ce loc se află în topul mondial

Franța, prima țară din Europa cu peste 2 milioane de cazuri de coronavirus. Pe ce loc se află în topul mondial
foto: Pixabay

Potrivit celor mai recente date, Franța a devenit, marți, prima țară din Europa care a depășit 2 milioane de cazuri de coronavirus, în ciuda măsurii de carantinare națională introdusă pe 30 octombrie. Carantina totală va rămâne în vigoare „cel puțin până la 1 decembrie”, a precizat Emmanuel Macron.

Franța, prima țară din Europa cu peste 2 milioane de cazuri de coronavirus

Astfel, numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 raportate în Franța, cu 2.036.755 de cazuri, ajungând pe locul 4 pe plan mondial, după Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, cu un bilanț al deceselor cauzate de COVID-19 de 45.000, Franța a devenit a șaptea țară la nivel global în acest caz.

Europa a raportat, până în prezent, aproximativ 14,5 milioane de cazuri de coronavirus, ceea ce o transformă în cea mai afectată regiune din lume, unde s-au înregistrat peste 26% din toate infecțiile la nivel mondial, potrivit bilanțului.

Epidemiologul Antoine Flahaut: „Franţa a reuşit să controleze al doilea val al pandemiei COVID-19”

Epidemiologul Antoine Flahaut a declarat că Franța, la fel ca alte ţări europene, a reușit să controleze al doilea val al pandemiei COVID-19, precizând că nivelul reproducerii virusului, factorul R, a scăzut zilele trecute la valoarea de 0,93, scrie Le Figaro.

Nu putem vorbi despre epidemie atunci când acest «R» este sub 1. «R»-ul este nivelul de reproducere, adică numărul de persoane pe care le infectezi atunci când eşti infectat. Dacă infectezi mai puţin de o persoană în medie însemană că nu există epidemie”, afirmă specialistul.

Cu toate acestea,Antoine Flahaut aminteşte necesitatea unei ”prelungiri” a restricţiilor impuse în lupta împotriva virusului.

Când «R»-ul este 1, aşa cum este cazul în acest moment în Franţa, ne aflăm în platou. Trebuie ca «R»-ul să scadă şi mai mult pentru ca să intrăm într-o zonă de securitate şi să reluăm controlul asupra epidemiei. Pentru ca epidemia să se stingă, este necesar ca «R»-ul să coboare la 0,70 sau 0,60”, a concluzionat specialistul.

Cu toate acestea, declarația epidemiologului a apărut într-un moment destul de controversat, dat fiind faptul că săptămâna trecută a fost stabilit un nou record negativ înFranţa în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19 – 548 de persoane în 24 de ore,bilanţ ce nu a mai fost atins în acest val al pandemiei,conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Și autoritățile sanitare din Franța susțin că sunt departe de finalul pandemiei. Cu toate acestea, directorul general al Sănătății,Jerome Salomon, a remarcat totuși „o avansare mai lentă”a epidemiei „peste tot unde au fost aplicate măsuri de frânare precoce, în special restricţii de deplasare”.

„Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează”, a anunţat Jerome Salomon.

Potrivit unei statistici oferite de ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, un locuitor din Paris se infectează cu COVID-19 la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare 15 minute un parizian confirmat cu SARS-CoV-2, se internează în spital.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`