Franţa solicită Italiei să oprească valul de imigranți tunisieni

Franţa solicită Italiei să oprească valul de imigranți tunisieni
Franța a solicitat, vineri, Italiei să oprească valul de imigranți tunisieni care se îndreaptă spre Europa, potrivit Radio France Internationale. Ministrul de Interne al Franței, Claude Gueant, a avut o...

Franța a solicitat, vineri, Italiei să oprească valul de imigranți tunisieni care se îndreaptă spre Europa, potrivit Radio France Internationale.

Ministrul de Interne al Franței, Claude Gueant, a avut o întâlnire cu oficialii poliției si cu autoritățile care gestionează problema imigrației la granița cu Italia, în cadrul căreia s-au discutat măsuri împotriva valului incontrolabil de refugiați care sunt așteptați să pătrundă în țară.

„Ne aşteptăm din partea prietenilor noştri Italieni să „joace” după regulile europene”, a declarat ministrul francez.

„ Ei devin responsabilitatea primei ţări care îi primeşte. Îi rugăm să îi oprească pe cei care vin aici, şi să îi primească pe cei pe care îi trimitem înapoi”, a declarat Gueant.

Mii de tunisieni au început să apară pe teritoriul insulei italiene Lampedusa, în urmă cu aproximativ o lună.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Tunisia a fost colonie franceză, în prezent locuind câteva sute de mii de tunisieni în Franţa. Autorităţile franceze sunt îngrijorate că valul imigraţionist care a pătruns în Europa va continua să înainteze până la graniţa cu Franţa.

Guvernul francez este îngrijorat şi de faptul că tunisienii vor fi însoţiţi de cetăţeni libieni ori egipteni, ce şi-au părăsit ţara din cauza tensiunilor ce afectează întreaga lume arabă.

Vezi aici ce măsuri a luat Italia pentru a opri valul imigraţionist