Fukushima: Muncitorii pompează azot în reactorul 1 pentru a preveni o explozie

Fukushima: Muncitorii pompează azot în reactorul 1 pentru a preveni o explozie
Muncitorii de la Fukushima continuă lucrările la reactoarele avariate ale centralei, şi au început să pompeze azot în reactorul 1 al uzinei, pentru a preveni explozii de hidrogen, scrie Reuters.. Exploziile...

Muncitorii de la Fukushima continuă lucrările la reactoarele avariate ale centralei, şi au început să pompeze azot în reactorul 1 al uzinei, pentru a preveni explozii de hidrogen, scrie Reuters..

Exploziile repetate de la alte trei reactoare au dus la o acumulare de hidrogen, care poate duce la noi deflagraţii.

Conducerea Companiei de Electricitate din Tokyo a menţionat că această măsura este una de precauţie şi că şansele unor noi explozii sunt “extrem de scăzute”. Potrivit autorităţilor, 6.000 de metri cubi de azot vor fi pompate în reactorul 1, iar muncitorii se pregătesc să repete operaţiunea şi la reactoarele 2 şi 3, preventiv.

Anterior, angajaţii centralei au reuşit să stopeze scurgerea de apă radioactivă în Oceanul Pacific, dar tot este nevoie să deverseze 11.500 de tone de apă contaminată înapoi în ocean, din cauza lipsei spaţiului de depozitare a uzinei.

Reprezentanţii TEPCO au spus că au înjectat agenţi chimcii pentru a solidifica solul în apropierea unei crăpături de la reactorul 2, care reprezenta sursa scurgerilor.

De când cutremurul din 11 martie a avariat sistemele de răcire, muncitorii au tot stropit reactoarele cu apă de mare, pentru a le răci, dar acum se confruntă cu o altă problemă: scurgerea apei înăuntrul şi pe sub reactoarele avariate.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)