Fukushima: Şase muncitori au fost puternic iradiaţi

Fukushima: Şase muncitori au fost puternic iradiaţi
Şase muncitori de la centrala nucleară Fukushima au fost puternic iradiaţi, însă continuă să lucreze la centrală, potrivit exploatantul instalaţiei, citat de AFP. Lucrătorii au fos expuşi unor radiaţii...

Şase muncitori de la centrala nucleară Fukushima au fost puternic iradiaţi, însă continuă să lucreze la centrală, potrivit exploatantul instalaţiei, citat de AFP. Lucrătorii au fos expuşi unor radiaţii mai mari de 100 de milisievert, potrivit unui oficial din cadrul Tokyo Electric Power, care a adăugat că nu ştie ce responsabilităţi aveau muncitorii în momentul expunerii la radiaţii.

Agenţia de presă Kyodo a anunţat că reprezentanţii Tepco au declarat că cinci muncitori au fost expuşi unui nivel de radiaţii mai mare 100 milisievert, dar au fost îndemanţi să îşi continue munca, pentru că nu prezentau semne de expunere la radiaţii, informează The Guardian.

„Nu există niciun efect nociv asupra sănătăţii lor”, a dat asigurări oficialul Takeo Iwamoto.

Conform limitei legale, doza maximă de radiații admisibilă este de 100 de milisievert, însă această limită a fost ridicată la 250 de milisievert, în cadrul operaţiunilor de urgenţă ce se desfășoară la centrala Fukushima. În condiții normale, doza admisibilă este de 50 de milisievert.

Două centrale aparţinând Tepco de la Fukushima sunt sunt oprite de la cutremurul cu magnitudinea de 9 pe scara Richer ce a avut loc pe 11 martie, explozia de la centrală producând avarii la sistemele de răcire ale instalaţiei.

Ultima oră
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)