Gaddafi a acceptat planul de pace propus de Uniunea Africană. Rebelii îl vor jos de la putere

Gaddafi a acceptat planul de pace propus de Uniunea Africană. Rebelii îl vor jos de la putere
Muammar Gaddafi a acceptat o „foaie de parcurs” pentru a termina conflictul din Libia, incluzând încetarea imediată a focului, potrivit reprezentanţilor Uniunii Africane, scrie Reuters. Preşedintele...

Muammar Gaddafi a acceptat o „foaie de parcurs” pentru a termina conflictul din Libia, incluzând încetarea imediată a focului, potrivit reprezentanţilor Uniunii Africane, scrie Reuters.

Preşedintele sud-african, Jacob Zuma, care a discutat cu Gaddafi la o întrunire a liderilor africani, a cerut NATO să înceteze atacurile aeriene pentru a „da o şansă opririi focului”.

Liderii africani au petrecut cîteva ore în compania lui Muammar Gaddafi, la reşedinţa acestuia, unde au discutat despre încetarea violenţelor.

„Fratele nostru, Gaddafi, a acceptat propunerea noastră. Această foaie de parcurs, prezentată de noi, va da o şansă încetării conflictului, a mai spus Jacob Zuma, adăugând că delegaţia africană va merge în Benghazi pentru a discutat cu forţele anti-Gaddafi.

Opoziţia este de părere că acest plan va funcţiona numai dacă Gaddafi pleacă de la putere, în timp ce oficiali libieni au susţinut în repetate rânduri că Gaddafi nu va renunţa.

Ahmad Bani, un purtător de cuvânt al rebelilor respinsese anterior ideea unei înţelegeri cu Gaddafi, pentru încetarea conflictului, cel mai sângeros dintre toate revoltele democratice, care au lovit lumea arabă.

„Nu există o altă soluţie în afară de cea militară, pentru că limbajul acestui dictator este anihilarea, iar persoanele care vorbesc acest limbaj, înţeleg numai acest tip de gândire”, a declarat Bani pentru Al Jazeera.

Gaddafi a acceptat un plan de pace