Gaddafi dă vina pe Osama bin Laden pentru protestele din Libia

Gaddafi dă vina pe Osama bin Laden pentru protestele din Libia
Muammar Gaddafi a declarat, joi, într-o intervenție la televiziunea de stat că liderul al Qaeda, Osama bin Laden, este de vină pentru protestele din Libia, conform Reuters. Într-un apel “confuz” la calm,...

Muammar Gaddafi a declarat, joi, într-o intervenție la televiziunea de stat că liderul al Qaeda, Osama bin Laden, este de vină pentru protestele din Libia, conform Reuters. Într-un apel “confuz” la calm, liderul libian a susținut că protestarii au consumat lapte și Nescafe în care se aflau droguri halucinogene.

“Au 17 ani, le dau pastile noaptea și le pun droguri halucinogene în băuturi, în lapte, în cafea, în Nescafe-ul lor”, spune Muammar Gaddafi despre protestatari.

Gaddafi care jurase, marți, că va anihila protestatarii luptând până la ultimul om rămas în picioare loial regimului socialist islamic, nu a mai dat dovadă de aceeiași fervoare.

Liderul libian a ales de această dată să vorbească la televiziunea de stat prin telefon, tonul său fiind mult mai pașnic în ciuda faptului că majoritatea țării nu mai este sub controlul său.

Gaddafi a oferit condoleanțe familiilor celor uciși în timpul violențelor și a cerut calm din partea populației. “Oamenii se lupta cu ei înșiși”, a motivat liderul libian.

Autoritățile libiene acuză pe oricine îndrăznește să critice guvernul de la Tripoli de apartenență la organizația teroristă al Qaeda.

“Osama bin Laden, acesta este inamicul care manipulează poporul”, susține Gaddafi.

Mii de oameni au cerut în ultimele zile înlăturarea lui Muammar Gaddafi de la putere. Acesta a preluat conducerea Libiei în 1969 după o lovitură militară de stat. Deși susține că este doar un “lider revoluționar”, Gaddafi deține puterea absolută, având controlul serviciilor de securitate.