Gaddafi nu renunță la putere: Voi muri în Libia, ca un martir

Gaddafi nu renunță la putere: Voi muri în Libia, ca un martir
Muammar Gaddafi a jurat, marţi, că va muri în Libia, ca un martir spunând că nu va părăsi ţara, conform Reuters. Declaraţia făcută de Gaddafi în direct la televiziunea de stat vine după ce rebelii au...

Muammar Gaddafi a jurat, marţi, că va muri în Libia, ca un martir spunând că nu va părăsi ţara, conform Reuters. Declaraţia făcută de Gaddafi în direct la televiziunea de stat vine după ce rebelii au anunţat că provinciile din estul ţării s-au eliberat de regimul asupritor al liderului libian după o revoltă violentă.

“Toate regiunile estice au scăpat de sub controlul lui Gaddafi. Populaţia şi armata sunt mână în mână aici” , a declarat fostul maior Hany Saad Marjaa.

Gaddafi a refuzat astfel cererilor de a renunţa la putere înaintate de proprii diplomaţi inclusiv de soldaţii şi protestatarii aflaţi pe strazile din Tripoli. Aceştia cer finalul celor patru decenii de socialism islamic impus de Gaddafi. “Voi rămâne aici sfidător” , a concluzionat acesta.

Agenţia de ajutorare a refugiaţilor din cadrul Naţiunilor Unite a cerut ţărilor vecine Libiei să acorde azil sutelor de persoane care fug din calea luptelor de stradă.

Un locuitor al oraşului Al Bayda a povestit prin telefon pentru Reuters că miliţia loială lui Gaddafi a împuşcat 26 de persoane inclusiv pe fratele acestuia.

“Te împuşcă doar pentru că mergi pe stradă” , a declarat acesta plângând şi cerând ajutor.

Martori oculari aflaţi la graniţa Libiei cu Egipt susţin că Gaddafi a dat ordin ca toate resursele militare ale ţării inclusiv tancurile, avioanele si mercenarii sa fie folosite pentru stârpirea protestatarilor.

Gaddafi: Nu voi parăsi Libia