Georgia: Ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanţi

Georgia: Ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanţi
Forţele de ordine georgiene au deschis focul, duminică, asupra manifestanţilor opoziţiei, trăgând cu gloanţe de cauciuc în protestatarii care au atacat o maşină la Tbilisi, informează AFP. "Poliţia a...

Forţele de ordine georgiene au deschis focul, duminică, asupra manifestanţilor opoziţiei, trăgând cu gloanţe de cauciuc în protestatarii care au atacat o maşină la Tbilisi, informează AFP.

„Poliţia a fost obligată să utilizeze gloanţe de cauciuc pentru a apăra cetăţeni paşnici”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Potrivit unui purtător de cuvânt al opoziţiei, ciocnirile au fost provocate de ocupanţii maşinii, care încercau să aresteze un reprezentant al opoziţiei ce participa la o mişcare de protest, în faţa sediului televiziunii publice.

Peste 6.000 de simpatizanţi ai opoziţiei au protestat sâmbătă, la Tbilisi, cerând demisia preşedintelui Mihail Saakaşvili, în timp ce un alt marş de protest a fost organizat în sud-vestul ţării, fiind dispersat de poliţie. ţ

Manifestanţii au defilat, sâmbătă, în capitală, scandând sloganuri şi cerând plecarea preşedintelui, după care în Piaţa Libertăţii a avut loc un miting.