Germania: Opt morți într-un accident provocat de o furtună de nisip

Germania: Opt morți într-un accident provocat de o furtună de nisip
Opt persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite într-un accident în lanț petrecut sâmbătă pe o autostradă din nordul Germaniei și cauzat de o furtună de nisip, informează BBC News Online.În...

Opt persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite într-un accident în lanț petrecut sâmbătă pe o autostradă din nordul Germaniei și cauzat de o furtună de nisip, informează BBC News Online.În accident au fost implicate 80 de maşini şi trei camioane, 20 de vehicule luând foc pe austrada A19, în apropiere de Rostock, în landul Mecklenburg-Vorpommern.

Accidentul a fost cauzat de ma mulţi factori, respectiv vremea uscată din ultima perioadă, câmpurile arate şi rafalele puternice de vânt.

Cel puţin 41 de persoane au fost rănite, iar multe dintre ele prezintă răni grave, existând temeri că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Un şofer a povestit că un nor negru de nisip a apărut brusc.

„Nu mai vedeam nimic şi am fost împins în altă maşină. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva şi este dificil de descris”, a adăugat acesta.

Unul dintre camioanele implicate în accident transporta material inflamabil şi a generat câteva incendii.

Autostrada a fost închisă pe ambele sensuri, în timp ce operaţiunile de salvare continuă.

Accident în lanț pe o autostradă din Germania

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului