Germania renunţă la vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 ani

Germania renunţă la vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 ani
Foto: Pixabay.

Germania a ridicat la sfârșitul săptămânii trecute restricțiile impuse în timpul pandemiei COVID-19. În acest context, nemții au renunțat vaccinarea obligatorie de la vârstă de 18 ani. Decizia autorităților este motivată de lipsa susținerii  majoritare.

Germania renunță la vaccinarea obligatorie de la vârsta de 18 ani

Propunerea respectivă ar fi trebuit să fie supusă votului joia următoare în fața Bundestagului. Aceasta fiind susținută de social-democrații și de Partidul Verzilor, parteneri în coaliția cancelarului Olaf Scholz.

O altă propunere ar putea avea, însă, şanse de reuşită, prezentată de asemenea de deputaţii coaliţiei şi de o parte a opoziţiei conservatoare, în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele peste 50 de ani, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, iniţiativa în favoarea vaccinării obligatorii a fost susţinută iniţial de cancelarul Scholz, la sfârşitul anului trecut, deşi la vremea respectivă s-a anunţat că nu va fi prezentată ca proiect de lege din partea coaliţiei.

Pste 50% de persoane s-au vaccinat în Germania

Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) a indicat că vârful celui de-al şaselea val de COVID-19 s-a încheiat. Incidenţa săptămânală la 100.000 de locuitori a fost luni de 1.424,6 cazuri, cu un total de 41.129 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.

Rata cetăţenilor care au primit schema completă de vaccinare este de 76,0%, în timp ce 58,8% au primit şi doza de rapel, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe